3t Bilim Şenliği" Kapılarını Açtı - Son Dakika
Güncel

3t Bilim Şenliği" Kapılarını Açtı

"Toplum için Teknoloji ve Tasarım (3T) Bilim Şenliği", Aydın Üniversitesi'nde başladı.

04.10.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Toplum için Teknoloji ve Tasarım (3T) Bilim Şenliği", Aydın Üniversitesi'nde başladı.

Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, üniversitenin Florya'daki yerleşkesinde düzenlenen şenliğin açılışında, etkinlikte yetenekli gençlerle bilime ve teknolojiye yatarım yapan firmaları bir araya getirdiklerini söyledi.

Çocukların gelişimi için önemli gördükleri etkinliğin iki kesim için de faydalı olmasını dileyen ve velilerle çocukların şenliğe ilgi göstermesinin önemli olduğunu vurgulayan Özyiğit, şöyle devam etti:

"Çünkü veliler de bu tür şeylerin çocuklar için gerekli olduğunu görüyor. Çocuk kendisi açısından iyi olan ve zevkli olanı görebilir ama veli buna inanmıyorsa bu tür organizasyonlara ilgisiz kalabilir. Ayrıca üstün yetenekli çocukların eğitimi konusunda Milli Eğitim Bakanlığımızca önemli çalışmalar yapılıyor. Bakanlığımız üstün zekalı çocuklarla ilgili çalışmalarını hassasiyetle gerçekleştiriyor. Bilim insanları da inceleme ve gözlemleme yapmalı ve doğru güzergah konusunda MEB ile etkileşim içinde olmalı."

"Sorgulama ve düşünme yeteneği küçük yaşta gelişiyor"

Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli ise "3T Bilim Şenliği" gibi etkinliklerin insanların erken yaşta bilimsel düşünme ve sorgulama yetilerini geliştireceğini, dolayısıyla bu tür çalışmaların önemli olduğuna dikkati çekti.

İzmirli, çocukların erken yaşta bilimle tanışmasına paralel olarak, sorgulama ve düşünme yeteneklerinin de küçük yaşlarda geliştiğini ifade etti.

İlçe Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Hilmi Eren de etkinlik kapsamında ziyaretçilerin 45 atölye ve 34 laboratuvarı gezebileceğini belirterek, alanında uzman 60 konuşmacının da bu çerçevede seminerler vereceğini söyledi.

Etkinliğin açılışına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Suriyeli astronot Muhammed Faris ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Şenlik, 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3t Bilim Şenliği' Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement