4-6 Yaş Grubu Kuran Kursu Öğrencilerinin Müsamere Heyecanı - Son Dakika
Güncel

4-6 Yaş Grubu Kuran Kursu Öğrencilerinin Müsamere Heyecanı

4-6 Yaş Grubu Kuran Kursu Öğrencilerinin Müsamere Heyecanı

Zeytinburnu Müftülüğü Köşeli Cami Kur’an Kursu tarafından düzenlenen 4-6 yaş grubu öğrencilerin okul öncesi 1 yıl süren Kur’an eğitimi tamamlandı.

21.05.2016 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Müftülüğü Köşeli Cami Kur'an Kursu tarafından düzenlenen 4-6 yaş grubu öğrencilerin okul öncesi 1 yıl süren Kur'an eğitimi tamamlandı. Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde düzenlenen müsamerede minikler dini bilgilerini sergiledi.

Müsamere, Yeni Doğan Camii Müezzini Alaaddin Akınma'nın okuduğu Kur'an tilaveti ile başladı. Minik öğrenciler Köşeli Cami Kur'an Kursundan 1 yıl boyunca aldıkları eğitimi sergileyerek büyük beğeni topladılar. Öğretmenlerinin öğrettikleri tiyatro gösterileri, ilahiler, piyesler, şiirler, slayt gösterileri, mehteran takımı gösterisi gibi etkinlikler gerçekleştirdiler. Dualar ve Kuran-ı Kerim'den ayetler okuyarak başarıları ile izleyicilere coşku dolu anlar yaşattılar. Müsamereye velilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Zeytinburnu Müftüsü İsmail Gökmen etkinlik hakkında şu bilgileri verdi: "Bu etkinlikte öğrencilerimizin 1 yıl içinde yapmış oldukları çalışmalarının gösteri oldu. Bir sergimiz yer alıyor. Öğrendikleri dini bilgileri okuttuk. Hazırladıkları oyunları izledik".

Özellikle 4-6 yaş grubu çocuklarımızın dini eğitimini verdiklerini söyleyen Müftü Gökmen, "Bu sene 16 sınıfımızda 300 öğrencimiz var. 4-6 yaş grubunda 12-13 kişi olabiliyor. Köşeli Cami 4-6 yaş Kur'an kursumuzun müsameresini gerçekleştirdik. Güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarımızın 1 yıl içinde neler yaptığını gördük. Gelen velilerimize bunu gösterdik" dedi.

"BU ETKİNLİKLER HER SENE ARTARAK DEVEM EDECEK"

Bu etkinlikler her sene artarak devam edeceği bilgisini veren Müftü Gökmen, "Bu bizim için bir tecrübe olacak. Gelecek yıllarda daha iyi ve güzelleri olacak. Zenginleşerek devam edecek. Hiç şüphesiz her şey gelişiyor. Bu programlarımızda bu sene eksiklerimizi göreceğiz. Belki bir takım yanlı ve hatalarımız olabilecek. Gelecek yıl onları telafi ederek daha güzel devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLAR MUTLAKA KUR'AN KURSUNA GÖNDERİLMELİDİR"

Yaz Kur'an kurslarının 20 Haziran'da başlayacağını duyuran Müftü Gökmen, "Okullar tatil olur olmaz, Ramazan ayı içinde kurs etkinliklerimiz başlayacak. Bütün camilerimizde ve bazı okullarda bu etkinliklerimiz devam edecek. Durmak yok. Halkımız ve gençlerimiz için biz hizmete devam ediyoruz. Ramazan Kur'an ayıdır. Bütün halkımızın Kur'an-ı Kerim okuması ve anlamasıdır. Ramazan diye çocukların ihmal edilmeyip, mutlaka yaz Kur'an Kurslarına gönderilmesi gerekir. Biz buradaki tüm görevlilerimizle yaz Kur'an Kursuna gelecek öğrencilerimize yetişmeye çalışacağız. Ramazan inşallah çocuklarımızın ve gençlerimizin Kur'an ile buluşma ayı olsun. Ramazan ayı şimdiden bütün halkımıza mübarek olsun" dedi.

"DİNİ EĞİTİMDE 4-6 YAŞ GRUBU ÖNEMLİ"

Müftü Gökmen, "Elhamdülillah Müslümanız. Çocuklarımıza bu yaşlarda verebileceğimiz dini eğitim, temel bir eğitim olacaktır. Bir söz var, insan 7'sinde ne ise 70'inde o'dur. Biz 7 yaşına kadar çocuklarımıza ne yapıyoruz. Ne yapmayı düşünüyoruz. Onun kararının verildiği bir dönem olduğu için keşke bütün çocuklarımız böyle bir eğitimden geçmiş olsa.Biz yetişemiyoruz. Aslında Zeytinburnu'ndaki bütün öğrencileri alabilsek, bütün cami ve okullarımız yetmeyecek. Biz yapabildiğimiz kadar yapıyoruz. Gelecek yıl inşallah 2-3 katına çıkarıp devam edeceğiz. Bazı Kur'an kurslarımızı değiştireceğiz ve 4-6 yaş grubuna dönüştüreceğiz. Bu şekilde temelden başlayacağız. Büyük yaşlara doğru dini eğitimi devam ettirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öğrenci velisi Ersan Barışçı, "Eğitim süreci başarılı ve çok güzel geçti. Bu gelecek için çok iyi. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Herkesin 4-6 grubu çocuklarına Kur'an eğitimini verdirmesini dilerim. Anne ve babalar için çok güzel bir duygu. Herkese inşallah Allah nasip eder" dedi.

Müsamerede bulunan bir başka öğrenci velisi Derya Güzelkaya, "Eğitim sürecinde çok emek verdik. Biraz meşakkatli oldu ama sonuç olarak mükemmel. Bu programda emeği geçen herkesin eline sağlık. Herkesin bu eğitime davet ediyorum.Çocuklarımız gerçekten Allah yolunda, Resul izinde yürüyor. Elhamdülillah" diye konuştu.

Müsamere sonunda öğrencilere belge ve plaket verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 4-6 Yaş Grubu Kuran Kursu Öğrencilerinin Müsamere Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement