4. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması - Son Dakika
Yerel

4. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması

4. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması

"Ustalar" kategorisinde "Yılın altın şefi" Hasan Altıntaş oldu.

26.10.2014 23:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) tarafından düzenlenen 4. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması sonuçlandı.

Yaklaşık 400 usta ve öğrenci aşçının katıldığı yarışmada ustalar kategorisinde "Yılın altın şefi" Hasan Altıntaş, lise öğrencilerinde Esin Burcu Satmaz, üniversite öğrencilerinde Mehmet Şahin seçildi. Yılın en iyi ekibi ise ISS Catering'den Alaattin Kaya, Yusuf Kılıç, Ömer Bagi ve Ulaş Akyıldız oldu.

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, yaptığı açıklamada, yarışmaların, standartların yükseltilmesine önemli katkı sunduğuna işaret etti.

Yarışmanın her yıl daha çok ilgi gördüğünü vurgulayan Açıkgöz, "Burada çok sayıda yabancı meslektaşınızı görebiliyorsunuz. Onlar da Türkiye hakkında bilgi sahibi oluyor" dedi.

AKTAD Başkanı Mustafa Nail Özden de 3 gün boyunca 400'ün üzerinde yarışçı ile binden fazla yarış yapıldığını söyledi.

Yarışmanın 2011 yılında 215 öğrenci ile başladığını anlatan Özden, şöyle konuştu:

"Bu tür yarışmalar, genç aşçılara mesleği sevdirmek anlamında önemli. Bugün burada tavuk yemekleri, kuzu yemekleri, yöresel yemeklerimiz, dünya mutfakları, Uzakdoğu mutfakları kategorilerinde öğrencilerimiz ve profesyonel düzeydeki ustalarımız yarıştı. Çok daha iyi olabilirdi ama hava muhalefeti nedeniyle biraz sıkıntı yaşadık ancak çok iyi ve çok başarılı bir yarışma oldu."

Yarışmanın jüri başkanlığını yapan Gary Filbey de özellikle lise ve üniversite düzeyindeki öğrencilerin temel eğitimlerini daha iyi almaları gerektiğini belirtti.

Türklerin kendine özgü pişirme yöntemi uyguladığına değinen Filbey, "Türk mutfağının Hint mutfağı ile benzerliği var. Her iki mutfakta yoğun baharat kullanımı var. Ama Türk mutfağında çok fazla meyve ve sebzenin kullandığını görüyorum" diye konuştu.

Yarışmada dereceye girenlere Alanya Belediyesi, TAFED, AKTAD yetkilileri ve jüri tarafından ödül verildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 4. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement