4. Bayraklı Deve Güreşi Festivali - - Son Dakika
Güncel

4. Bayraklı Deve Güreşi Festivali -

4. Bayraklı Deve Güreşi Festivali -

Deve güreşi geleneğinin en genç organizasyonlarından olan Bayraklı Deve Güreşi Festivali yapıldı.

09.03.2014 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deve güreşi geleneğinin en genç organizasyonlarından olan Bayraklı Deve Güreşi Festivali yapıldı.

Bayraklı Belediyesinin katkılarıyla bu yıl 4. kez düzenlenen festival, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden yetiştiriciler tarafından getirilen ''tülü'' cinsi 90 devenin mücadelesine sahne oldu.

Ege kültürünün ayrılmaz bir parçası olarak Smyrna Meydanı'ndaki sahada yapılan festival, deve güreşi tutkunlarını bir araya getirdi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın himayesinde düzenlenen güreşleri, 5 bini aşkın kişi izledi.

Cazgırlığını Halil Coşkun ve İsmail Sakın'ın yaptığı güreşler, duayla başladı. Duanın ardından sahipleri tarafından alanda dolaştırılarak müsabakaya hazırlanan develer, yapılan eşleşmeler sonrası birbirleriyle mücadele etti.

Develerin birbirlerine zarar vermesine izin verilmeyen güreşlerde, birbirine kenetlenen develer "urgancılar" adı verilen görevlilerce ayrıldı.

- Hayvanseverler protesto etti

Güreşler öncesi saha kenarına gelen bir grup Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) üyeleri, pankart ve dövizlerle develerin güreştirilmesini protesto etti.

"Dinimizde hayvan dövüştürmek, haramdır, yasaktır, günahtır. Peki bu vahşet niye?" yazılı pankart açan eylemci grup, ellerinde de "Deve güreştiren başkan istemiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Herhangi bir müdahalede bulunulmayan grup, bir süre protestolarını sürdürdükten sonra saha kenarından ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4. Bayraklı Deve Güreşi Festivali - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement