4-C'li Personelin 'Döner Sermaye' Zaferi - Son Dakika
Güncel

4-C'li Personelin 'Döner Sermaye' Zaferi

4-C\'li Personelin \'Döner Sermaye\' Zaferi

Sağlık Sen İzmir Şubesi tarafından açılan davada İzmir 1.İdare Mahkemesi, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde görevli 4-C'li personele döner sermaye ödenmesine karar verdi.

29.01.2015 12:15  Güncelleme: 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Sen İzmir Şubesi tarafından açılan davada İzmir 1.İdare Mahkemesi, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde görevli 4-C'li personele döner sermaye ödenmesine karar verdi. Mahkeme kararına göre 4-C'li personel, geçmişe yönelik alacaklarını da faaziyle talep edebilecek. Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Op.Dr. Recep Atçı, karardan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "İzmir'de ilk defa böyle bir karar alındı. Bu karar emsal olacaktır. Zamanla tüm 4-C'li personeli kapsayacağını düşünüyorum." dedi.

Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Op.Dr. Recep Atçı, hastanelerde döner sermaye ek ödemesi alamayan 4-C'li personel hakkında sendikaları tarafından açılan davanın çalışanların lehine sonuçlandığını açıkladı. Mahkeme kararı hakkında sendikada bir basın toplantısı düzenleyen Atçı, İzmir 1. İdare Mahkemesi'nin Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde görevli iki 4-C'li personelin döner sermaye ek ödeme almasına karar verdiğini söyledi. Hastanede görevli 4-C'li Zuhal Özyaşar ve Nazir Akçay müjdeli haberi Dr. Atçı'dan öğrendi.

"ŞOK OLDUM"

Mahkeme kararından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Zuhal Özyaşar, "Kararı duyunca şok oldum. Sonucun iyi olacağını düşünüyorum ama yine de çok şaşırdım. Ben 2006 yılından beri döner sermaye alamıyordum. Son yapılan zamdan önce maaşımız çok düşüktü. İlave 350 TL zam iyi oldu. Döner sermaye alamadığımız için motivasyonumuz bozuluyordu. Bizimle aynı işi yapan arkadaşlarımızın alması, bizim alamamamız moralimizi kötü etkiliyordu" dedi.

"BU KARAR EMSAL OLUR"

Son yapılan Toplu Sözleşme görüşmelerinde 4-C'li personelin maaşlarının artırıldığını, çalışma süreleri problemlerinin de çözüldüğünü anlatan Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Op.Dr. Recep Atçı, "Son olarak da Sendikamız tarafından açılan dava ile 4-C ile istihdam edilen personele döner sermaye ödeme kararı çıktı. Artık davayı kazanan personeller, döner sermayeden yararlanabilecek. Geçmişe yönelik de döner sermaye alacaklarını yasal faiziyle birlikte alabilecekler. İzmir'de ilk defa böyle bir karar alındı. Bu karar emsal olacaktır. Zamanla tüm 4-C'li personeli kapsayacağını düşünüyorum. Hastanelerde görevli diğer 4-C'li çalışanlar, sendikamızın kazandığı davanın dilekçesi ile döner sermayeden yararlanma taleplerini hastane yönetimine verebilirler. Sağlık Sen olarak 4-C'li çalışanlara bu müjdeli haberi vermekten mutluluk duyuyoruz. Arkadaşlar adına çok mutluyuz. Bu kararın tüm 4-C'lileri kapsamını istiyoruz. Dava dilekçesi ile 4-C'li çalışanlar hastane idaresine başvurabilirler" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 4-C'li Personelin 'Döner Sermaye' Zaferi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Eşit işe eşit ücret: Darısı Maliye de aynı işi yapmasına rağmen en az 1000-TL farla maaş alan uzman ve memur arasındaki farkın giderilmesinde. . . 8 0 Yanıtla
  • karaseytan: Silahlı kuvvetlerdede maaş adaletsizligi motivasyonu bozuyor subaylara verdikçe veriliyor alt tabakada bakıyor umarım bu karar silahlı kuvvetleri de etkiler 5 0 Yanıtla
  • papaklı: 4c mi ah ahhh.... 0 0 Yanıtla
  • SESOB, ihtiyaç sahibi öğrencilere giyecek yardımında bulundu
    13:22 SESOB, ihtiyaç sahibi öğrencilere giyecek yardımında bulundu

    Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), oda başkanı Hakan Demirgil önderliğinde Namık Kemal İlkokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere giyecek desteği sağladı. Demirgil, yardımlaşma ve dayanışmaya önem verdiklerini belirterek, çocukların eğitimlerine destek olmayı amaçladıklarını ifade etti. Okul müdürü Zekeriya Doğan da yardımların anlamlı olduğunu vurgulayarak, SESOB'a teşekkür etti.

  • Muş Belediyesi, YKS'ye girecek öğrencilere deneme sınavı desteği sağladı
    13:22 Muş Belediyesi, YKS'ye girecek öğrencilere deneme sınavı desteği sağladı

    Muş Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek lise son sınıf öğrencileri ve mezunlara deneme sınavı desteği sağladı. Belediye tarafından düzenlenen deneme sınavına 4 bin 500 kişi katıldı. Belediye Başkanı Feyat Asya, öğrencilere başarı dileğinde bulunarak, belediyenin eğitim odaklı desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • Karabük'te üstgeçidi kullanmayan gence otomobil çarptı, metrelerce öteye savruldu
    13:21 Karabük'te üstgeçidi kullanmayan gence otomobil çarptı, metrelerce öteye savruldu

    Karabük'te minibüsten inen bir genç, üst geçit yerine yoldan geçmeye çalışınca, otomobilin çarpması sonucu metrelerce havaya uçarak ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Yaralı genç hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:21 Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, bir evde yapılan aramada 1 uzun namlulu tüfek, 1 tabanca, 4 av tüfeği ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Operasyon kapsamında 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • İzmir Metrosu'nda Seferler Gecikmeli Devam Etti, Vatandaşlar Arasında Kavga Çıktı
    13:20 İzmir Metrosu'nda Seferler Gecikmeli Devam Etti, Vatandaşlar Arasında Kavga Çıktı

    İzmir Metrosu'nda sabah saatlerinde yaşanan teknik bir nedenden dolayı seferler gecikmeli olarak devam etti. Duruma isyan eden bazı vatandaşlar metro kapısını tekmeleyip makinisti dövmeye kalkıştı. Kalabalıkta sinirler gerilince bazı vatandaşlar arasında da kavga çıktı. İstasyonlarda yoğunluk yaşandı ve olaylar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi
    13:20 Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi

    Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletine bağlı Anlong ilçesinde yer alan piramit şeklindeki dağlar, kireçtaşının aşınmasıyla doğal olarak oluşmuş. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri tarafından havadan görüntülenen bu tipik karstik arazi şekli, ilginç bir manzara sunuyor.

  • Aslan Dansı Yapan Kadınların Görüntüleri
    13:20 Aslan Dansı Yapan Kadınların Görüntüleri

    Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde, bir zamanlar erkek egemenliğinin olduğu geleneksel bir Çin gösteri sanatı olan aslan dansına ilgili duyan kadınların sayısı giderek artıyor. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Guangdong'dan bildiriyor.


Advertisement