4/C'liler Kadro Bekliyor - Son Dakika
Ekonomi

4/C'liler Kadro Bekliyor

4/C\'liler Kadro Bekliyor

4/C statüsünde çalışan geçici personel, kadro verilmesi çalışmalar içerisinde kendilerinin de olup olmadığını öğrenmek istiyor.

06.06.2013 10:54  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/C statüsünde çalışan geçici personel, son dönemde sözleşmelilere kadro verilmesine yönelik yapılan çalışmalar içerisinde kendilerinin de olup olmadığını yetkililerden net bir şekilde öğrenmek istiyor Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/C statüsünde çalışan geçici personel, son dönemde sözleşmelilere kadro verilmesine yönelik yapılan çalışmalar içerisinde kendilerinin de olup olmadığını yetkililerden net bir şekilde öğrenmek istiyor.

4/C'liler Dayanışma Grubu'ndan yapılan açıklamada, uzun süredir gündemde olan 657 sayılı Devlet Memurları ve çeşitli kanunlara göre sözleşmeli personel statüsünde çalışan personele kadro verilmesi konusunda çalışmalarda sona gelindiği belirtilerek, "En son, Memur-Sen Genel Başkanı'nın beraberindeki heyetle birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinden sonra konunun teknik boyutu bürokratlar tarafından değerlendiriliyor. Ancak kadro çalışmasının hangi personeli kapsayacağı ve 4/C'lilerin bu kapsamda olup olmayacağı noktasında net bir bilgi açıklanmıyor. Çalışma Bakanı Faruk ÇELİK, konunun taraflarla görüşüldüğünü kararı siyasi otoritenin vereceğini söylerken, yetkili konfederasyon olan Memur-Sen ise taleplerini ilettiklerini söylemekle yetinmektedir" denildi.

-"MAHRUM MU KALACAĞIZ MUTLU SONA MI ULAŞACAĞIZ BİLMEK İSTİYORUZ"-

Uzun yıllardır sözleşmelilere kadro getiren kanuni düzenlemeler dışında tutulan ve bu sefer özellikle Çalışma Bakanı'nın ifadeleriyle umutlanan 4/C'li personelin çok tedirgin olduğunu belirten Grup, "Her zamanki gibi bu sefer de kadrodan mahrum mu kalacak yoksa mutlu sona mı ulaşacaklar öğrenmek istiyorlar" dedi. Grup açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Başbakan'ın Afrika gezisinden geldikten sonra konuyu tekrar değerlendirip önümüzdeki hafta tasarının netleştirilerek meclise gelmesi beklenmektedir. Bu aşamada; TÜİK ve özelleştirme nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında 4/C statüsünde çalışan geçici personel, çalışma içinde kendilerinin de olup olmadığını yetkililerden net bir şekilde öğrenmek istiyor." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi 4/C'liler Kadro Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement