4. Çocuk Festivali'nde Halk Oyunları Yarışması - Son Dakika
Yerel

4. Çocuk Festivali'nde Halk Oyunları Yarışması

4. Çocuk Festivali\'nde Halk Oyunları Yarışması

Bozüyük Belediyesi 23 Nisan 4. Çocuk Festivali kapsamında halk oyunları yarışması düzenlendi.

23.04.2016 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozüyük Belediyesi 23 Nisan 4. Çocuk Festivali kapsamında halk oyunları yarışması düzenlendi.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı her çocuğun büyük bir coşku ve mutlulukla, doya doya yaşayabilmesi için özen gösterdiği önemli bir etkinlik olan 4. Çocuk Festivali kapsamında Halk Oyunları Yarışması düzenlendi. Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, eşi Emine Bakıcı, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Güner, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarışmada 5 halk oyunları ekibi yer alırken yarışmacılar çeşitli yörelere ait oyunlarını özenle sergilediler. Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Güner, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Müdürü İlknur Mert ve Hayme Ana Anaokulu Okul Müdürü Mihriban Kılıç'tan oluşan jüri tarafından her bir ekip, en iyi kostüm, en iyi müzik, en iyi sahne, en sempatik ekip ve en geleneksel oyun olmak üzere sergilenen 5 oyun ile 5 ekipte birer birincilik alarak hepsi şampiyon oldu. Kaybedenin olmadığı yarışmada Bozüyük Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait hazırladıkları oyunlarını başarıyla sergiledi.

Programın sonunda Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve protokol üyeleri, her bir ekibi tebrik ederek birincilik ödüllerini takdim etti. Başkan Bakıcı çocukların, bu tür etkinliklerle özgüven kazandığını belirterek, "Burada yer alan bütün çocuklarımıza ve ailelerine canı-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bu etkinlikteki amacımız; Türkiye çapında yarışabilecek ve ödül alacak halk oyunu ekipleri oluşturmak" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 4. Çocuk Festivali'nde Halk Oyunları Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement