4 Dakikada Check Up Hizmeti - Son Dakika
Güncel

4 Dakikada Check Up Hizmeti

Başakşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel'in "Mobil Sağlık Ölçüm ve Tarama Sistemi"ne dair bilgilendirmesi HALİL İBRAHİM BAŞER - Başakşehir Belediyesine ait "Yaşam laboratuvarı" olarak adlandırılan Living Lab'da bir girişimci tarafından hayata geçirilen "Mobil Sağlık Ölçüm ve Tarama Sistemi" ile 4 dakikada check up yapılıp, sonuçlar anında vatandaşın cebine yollanıyor.

25.08.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ - Başakşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel'in "Mobil Sağlık Ölçüm ve Tarama Sistemi"ne dair bilgilendirmesi HALİL İBRAHİM BAŞER - Başakşehir Belediyesine ait "Yaşam laboratuvarı" olarak adlandırılan Living Lab'da bir girişimci tarafından hayata geçirilen "Mobil Sağlık Ölçüm ve Tarama Sistemi" ile 4 dakikada check up yapılıp, sonuçlar anında vatandaşın cebine yollanıyor.Başakşehir Living Lab'da hayata geçirilen sistemle, çok kısa sürede ücretsiz olarak sağlık taraması gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar, projenin belediye tarafından desteklenmesiyle kurulan 10 noktaya gelerek, uzmanına 4 dakika gibi kısa sürede check up yaptırabiliyor.Hastalara sonuçları anında verilirken, sonuçlar aynı zamanda kısa mesaj olarak hastanın cep telefonuna yollanıyor. Hastaya ait bilgiler ise e bulundurulan bilgiler, depolanıyor. Vatandaşlar, kendilerine özel düzenlenen kartla, merkezle aynı isimi taşıyan web portalına girerek, sonuçlara ulaşabiliyor. - "6 ayda 40 bin kişi faydalandı"Başakşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak kurdukları Living Lab'de, çok sayıda girişimcini yeni icatlara imza attığını ve bunları birçoğunu desteklediklerini söyledi. Burada sağlık alanında hayata geçirilen önemli bir projeye daha imza atıldığını belirten Temel, sonuçların alınması da dahil normalde günlerce sürebilen check up hizmetini, "Mobil Sağlık Ölçüm ve Tarama Sistemi" adındaki projeyle 4 dakikaya indiren bir sistem geliştirdiklerini anlattı.Temel, check up kapsamında kalp, damar, büyük küçük tansiyon, nabız, tüm kolesterol çeşitleri gibi 33 parametreye bakıldığını aktararak, "Yani özel ya da devlet hastanesindeki bir check upta bulunan tüm hizmetler bizim sistemimizde mevcut. Tek farkı, günlerce sürmüyor. 4 dakikada hepsine bakılıyor. Sonuçlar da doktor tarafından anında size söyleniyor ve cebinize yollanıyor" dedi. - "Aile hekimlerini bu sisteme entegre etmek istiyoruz"Sistemin vatandaşlar tarafından çok beğenildiğini kaydeden Temel, "Vatandaşlar merkezlere gelip, ölçümlerini yaptırıyor. 6 ayda yaklaşık 40 bin kişi gelip, check up yaptırdı. Aynı zamanda, kurulan sistem üzerinden bilgilerin çıktısını alan vatandaşlar, herhangi bir sağlık merkezine giderek, bunları kullanabiliyor" diye konuştu. Temel, projenin çok dikkat çekici bulunduğunu ifade ederek, "Bununla ilgili Sağlık Bakanımıza sunum yaptık. Kendileri bunu çok beğendi. Çok ilgi gösterdiler. Özellikle kırsal kesimde büyük hizmet verebileceğini belirttiler. Ayrıca, bu sistemi aile hekimlerine entegre etmek istiyoruz. Vatandaş aile hekimine gidince, hekim ekrandan sonuçları görecek. Ona göre bir tedavi uygulayacak" şeklinde konuştu.

4 Dakikada Check Up Hizmeti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4 Dakikada Check Up Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement