4. Domatexpo Fuarı'nın Yabancı Ziyaretçileri - Son Dakika
Yerel

4. Domatexpo Fuarı'nın Yabancı Ziyaretçileri

4. Domatexpo Fuarı\'nın Yabancı Ziyaretçileri

ANTALYA (AA) – Kumluca ilçesindeki 4. Domates ve Sera Teknolojileri Fuarı'nı (DOMATEXPO), Arnavutluk ve Kosova'dan gelen çiftçiler ziyaret etti.

21.11.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA (AA) – Kumluca ilçesindeki 4. Domates ve Sera Teknolojileri Fuarı'nı (DOMATEXPO), Arnavutluk ve Kosova'dan gelen çiftçiler ziyaret etti.

Arnavutluk ve Kosovalı çiftçileri, Kumluca Belediyesinde Kaymakam Polat Kara ve belediye başkanı Hüsamettin Çetinkaya karşıladı.

Belediye Başkanı Çetinkaya, toplantı salonunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarımsal üretiminde Antalya'nın, Antalya'da da Kumluca'nın önemli bir yeri bulunduğunu söyledi.

Kumluca Kaymakamı Polat Kara da, Arnavutluk ve Kosovalı çiftçileri Kumluca'da misafir etmekten dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını ifade ederek, bu tür ziyaretleri tarımsal bilgi paylaşımları açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Çiftçiler, daha sonra Kumluca Toptancı halinde devam eden 4. Domatexpo "Domates ve sera teknolojileri" fuarını gezerek, stantlardaki firma yetkililerinden bilgiler aldılar.

Kosova Tarım Bakanlığında görevli Enver İbishi, gazetecilere yaptığı açıklamada, hem üretici hem de satıcı olan çiftçilerle Kumluca'ya geldiklerini vurgulayarak, "Burada gördüğümüz ürünleri, üretim metotlarını ülkemize taşıyacağız. Buradaki çiftçilerimizi de, ülkemize bekliyoruz. Buradaki çiftçilerin bilgileriyle, ülkemizdeki çiftçilerin bilgileri bir araya getirilerek daha güzel üretimler yapabiliriz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 4. Domatexpo Fuarı'nın Yabancı Ziyaretçileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement