Dünya Kadın Yürüyüşü'nün Antalya Ayağı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Dünya Kadın Yürüyüşü'nün Antalya Ayağı Sona Erdi

Dünya Kadın Yürüyüşü\'nün Antalya Ayağı Sona Erdi

Dünya Kadın Yürüyüşü’nün 4’üncü Uluslararası Eylemi’nin Antalya ayağı karnavalla sona erdi.

13.03.2015 20:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Kadın Yürüyüşü'nün 4'üncü Uluslararası Eylemi'nin Antalya ayağı karnavalla sona erdi.

Dünyanın farklı ülkelerinde yaklaşık 300 kadının yer aldığı ve 6 Mart'ta Nusaybin'den başlayan yürüyüş Aydın Kanza Parkı'ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Yürüyüş sırasında grup ara ara yolda durunca, trafiğin aksamasına neden oldu. Ara ara araçlardan kornalara basan sürücüler tepkilerini dile getirdiler. Bazı sürücüler ise, hastaları olduklarını ve gidemediklerini ifade etti.

"DÜNYA KADIN YÜRÜYÜŞÜ FEMİNİST BİR KADIN HAREKATIDIR"

Cumhuriyet Meydanı'na basın açıklamasını yapan KESK Antalya Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Özlem Yavuz, "17 Ekim 2000 tarihinde dünya kadınlarının taleplerini içeren beş milyon imzayı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'ne vermek için New York'ta başlatılan Dünya Kadın Yürüyüşü, kıtadan kıtaya, ülkeden ülkeye her geçen gün artan katılımlarla sürüyor. Kadına yönelik ayrımcılığın her alanda akıl almaz boyutlara ulaştığı günümüzde, yoksulluk ve kadına yönelik şiddetle mücadele eden taban gruplarını ve örgütlerini siyasi, ekonomik ve toplumsal değişim hedefi etrafında birleştiren Dünya Kadın Yürüyüşü, uluslararası feminist bir kadın harekatıdır. Tüm dünyada kadınlar özgürleşene kadar sürdürülecek olan bu yürüyüşte çeşitli etnik, kültürel, siyasal, dinsel ve sınıfsal kökenlerden, farklı yaş ve cinsel yönelimlerden kadın grupları, her beş yılda bir dünyayı dolaşmakta ve geçtikleri her yerde taleplerini yüksek sesle dile getirmektedir. Bu uzun yürüyüşte kadınlar, eşsiz üretici yeteneklerini, deneyimlerini, her ülkeden ekledikleri parçalarla oluşturdukları kırk yama yorgan adı altında birleştirdiler" dedi.

"YÜRÜYÜŞ PORTEKİZ'DE SON BULACAK"

Nasıl bir dünya istediklerini de ifade eden Yavuz, yürüyüşün Portekiz'de son bulacağını söyledi. Yavuz, "Sömürünün, tahakkümün, hoşgörü eksikliğinin, eşitsizliğin ve dışlanmanın ortadan kalktığı, farklılıkların, hak ve özgürlüklerin saygı gördüğü bir dünya kurma projesi olan Dünya Kadın Yürüyüşü'nün dördüncüsü bu yıl 6 martta Nusaybin'de başladı. Türkiye programında Mardin, Diyarbakır, Antakya, Antalya, Muğla ve İzmir'in yer aldığı yürüyüş Avrupa güzergahını kat ederek 17 Ekim 2015'de Portekiz'de son bulacak" şeklinde konuştu.

"FEMİNİST KARAVANIN HALKASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ"

Feminist karavanın halkalarından biri olmakla gurur duyduklarını belirten Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Özlem Yavuz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Antalya'da yaşayan kadınlar olarak bizler, 4. Dünya Kadın Yürüyüşü'nün başladığı coğrafyadaki Kürt, Ezidi, Süryani, Arap, Türkmen kadın kardeşlerimizin bedenleri üzerinde yürütülen kirli savaşa karşı çığlıkları yüreklerimizde duruyor. Kürt kadınların Kobani'deki destansı direnişini ve Rojava'da gerçekleştirdikleri şanlı devrimi bütün içtenliğimizle selamlıyoruz. Yaşlı gezegenimizin farklı coğrafyalarda kadın hakları mücadelesi yürüten kadınlardan aldığımız güç ve direniş ruhuyla yürüyüşümüze devam ediyor, feminist karavanın halkalarından biri olmakla gurur duyuyoruz."

Her 5 yılda bir düzenlenen ve 17 Ekim'de Portekiz'in Coimbra kentinde tamamlanacak Dünya Kadın Yürüyüşü'nün Antalya ayağında aralarında Almanya, Sırbistan, Katalan, Fransa, İspanya'dan gelen kadınların da bulunduğu grup, basın açıklamasının ardından müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünya Kadın Yürüyüşü'nün Antalya Ayağı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement