4 Eski Bakan İçin Son Söz Meclis'te - Son Dakika
Politika

4 Eski Bakan İçin Son Söz Meclis'te

4 Eski Bakan İçin Son Söz Meclis\'te

Dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşmeleri Meclis Genel Kurulu’nda tamamladı.

20.01.2015 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşmeleri Meclis Genel Kurulu'nda tamamladı.

4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesiyle ilgili oylama öncesinde TBMM Genel Kurulu saat 15.00'de TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiminde başladı. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, eski bakanlara taleplerinin olup olmadığını sordu. İlk olarak söz hakkı tanınan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın salonda olmadığı görüldü. Bunun üzerine Bahçekapılı kendisine iletilen notu okumak istedi bu sırada muhalefet sıralarından itiraz sesleri yükseldi.

Daha sonra notu okuyan Bahçekapılı, "Sayın Zafer, annesinin vefatı nedeniyle genel kurula katılamayacaktır. Bunu bilginize sunuyorum. Merhumeye Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine de baş sağlığı diliyoruz" dedi.

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler yerinden söz alarak, talebini iletti. Güler, "Kısa bir açıklama yapacağım. Soruşturma Komisyonu'na verdiğim sözlü ve yazılı savunmama ilave edecek başka bir husus bulunmamaktadır. Karar ve takdir yüce Meclisimizindir" dedi.

Eski AB Bakanı Egemen Bağış, "Hakkımızdaki iftiralarla ilgili olarak gerek Cumhuriyet Başsavcılığı gerek ilgili mercilerin gerekse Soruşturma Komisyonu kararına saygı duyuyorum. Takdir yüce Meclis'indir" şeklinde konuştu.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da Genel Kurul'a teşekkürlerini iletti. Genel Kurul'daki Meclis Soruşturma Komisyonu Raporuna ilişkin görüşmeler tamamlandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 4 Eski Bakan İçin Son Söz Meclis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement