4 Eski Bakan ile İlgili Soruşturma Önergeleri - Son Dakika
Politika

4 Eski Bakan ile İlgili Soruşturma Önergeleri

4 Eski Bakan ile İlgili Soruşturma Önergeleri

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: "Eski bakanlar isterse konuşabilir.

21.04.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 4 eski Bakan ile ilgili soruşturma önergelerinin 24 Nisan Perşembe günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini belirterek, "Eski bakanlar isterse konuşabilir. Ama konuşup konuşmayacaklarına dair şu ana kadar bize gelen bir şey yok" dedi.

Elitaş, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında verilen soruşturma önergelerinin görüşülmesi için Danışma Kurulu'nu 24 Nisan günü toplantıya çağıracaklarını söyledi.

CHP'nin verdiği 4, kendilerinin verdiği bir soruşturma önergesinin 24 Nisan Perşembe günü TBMM Genel Kurulu'nda  görüşüleceğini ifade eden Elitaş, bir tek komisyon kurulmasını düşündüklerini söyledi. Önergelerin tümünün görüşülmesinin 8-10 saat süreceğini kaydeden Elitaş, her önergenin ayrı ayrı görüşülüp, ardından gizli oylama yapılacağını bildirdi.

Elitaş, önerge sahiplerinden biri ile 3 milletvekili ve isterse eski bakanın da 10'ar dakika süreyle konuşabileceğine işaret ederek, "Eski bakanlar isterse konuşabilir. Ama konuşup konuşmayacaklarına dair şu ana kadar bize gelen bir şey yok" dedi.

Kurulacak 15 kişilik komisyonda AK Parti'ye 9, CHP'ye 4, MHP ve BDP'ye birer milletvekili düştüğünü kaydeden Elitaş, üye bildirilecek milletvekillerinin daha önce konuyla ilgili görüş belirtmemiş olması gerektiğini,  bununla ilgili ayıklamayı Meclis Başkanlığı'nın yapacağını söyledi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 4 Eski Bakan ile İlgili Soruşturma Önergeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement