4. Foto Safari Yarışması"Nın Ödüllü Fotoğrafları Sergilendi - Son Dakika
Güncel

4. Foto Safari Yarışması"Nın Ödüllü Fotoğrafları Sergilendi

Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfınca (TÜKÇEV) düzenlenen 4. Foto Safari Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

05.11.2016 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfınca (TÜKÇEV) düzenlenen 4. Foto Safari Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

TÜKÇEV tarafından 4-5 Haziran'da Nallıhan Kuş Cenneti'nde gerçekleştirilen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Ankara Meclisinin desteklediği 4. Foto Safari Yarışması'na katılan 150 fotoğrafçının 400'den fazla eseri, fotoğraf alanında uzman 11 kişilik jüri tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme sonucunda 50 eser, sergilenmeye layık bulundu. Yarışmada dereceye giren ve mansiyon almaya hakkı kazanan 7 eser sahibi ile sergilenmeye değer bulunan eserlerin sahiplerine ödülleri, bir alışveriş merkezinde düzenlenen törenle verildi.

Birincilik ödülünü "Angıt Kuşu" isimli fotoğrafı ile Ankara'dan Şenol Uzunoğlu, ikincilik ödülünü "Karabaşlı Ötleyen" fotoğrafıyla İstanbul'dan Serkan Özaydın, üçüncülük ödülünü ise Kocaeli'nden Ramiz Aksoy aldı. Mansiyon ödüllerine ise Konya'dan Seyit Konyalı, Ankara'dan Selami Oral, Ayşen Özeren ve Şenol Uzunoğlu layık görüldü.

Sergilenmeye layık bulunan eserler arasında Anadolu Ajansı foto muhabirleri Okan Özer'in "Karabatak" ve Erçin Top'un "Gece Balıkçılı" fotoğrafı da yer aldı.

TÜKÇEV Genel Müdürü Özcan Pektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmayla kamuoyunun "çevre faktörüne" dikkatini çekmeye çalıştıklarını söyledi.

Pektaş, "Çevreyi koruduğumuz sürece gelecek kuşakların emanetçisi olacağımız bilincini kamuoyuna vermeye çalışıyoruz." dedi.

Ödül törenine, AK Parti Ankara Milletvekilleri Nevzat Ceylan, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak ve Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş da katıldı.

4. Foto Safari Yarışması"Nın Ödüllü Fotoğrafları Sergilendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4. Foto Safari Yarışması'Nın Ödüllü Fotoğrafları Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement