4 Günlük Sağanak Yağış Araban Ovasını Suya Doyurdu - Son Dakika
Yerel

4 Günlük Sağanak Yağış Araban Ovasını Suya Doyurdu

4 Günlük Sağanak Yağış Araban Ovasını Suya Doyurdu

Araban ilçesinde 4 gün boyunca etkili olan sağanak yağışlar, bölgenin tahıl ambarı olarak bilinen ve Türkiye’nin en kaliteli makarnalık sert buğdayının yetiştiği Araban Ovasını suya doyurdu.

14.03.2017 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araban ilçesinde 4 gün boyunca etkili olan sağanak yağışlar, bölgenin tahıl ambarı olarak bilinen ve Türkiye'nin en kaliteli makarnalık sert buğdayının yetiştiği Araban Ovasını suya doyurdu.

Kuraklık tehlikesi yaşanan Araban Ovasındaki hububat ekili alanlar ve Antep fıstığı bahçelerindeki fıstık ağaçlarının ihtiyaç duyduğu su miktarı, 4 gün etkili olan sağanak yağışların ardından ortadan kalktı.

4 günlük yağışların ardından Araban Ovasındaki tarım arazileri ve Antep fıstığı bahçelerinde incelemelerde bulunan Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, "Araban ilçesinde sonbahar ve kış mevsimlerinde beklenen yağışların gerçekleşmemesi nedeniyle uzun süren yağışsız iklim son 4 günde yağan sağanak yağmurlarla birlikte son buldu. Yağışların Nisan ayında da aralıklarla devam etmesi durumunda Araban Ovasındaki tarım ürünleri üzerindeki kuraklık sorunu şimdilik aşıldı. Araban ilçesinde 328 bin 383 dönüm tarım arazisi mevcut, bunun 111 bin 600 dönümünde Antep fıstığı bahçesi, 5 bin dönümünde üzüm bağı, 3 bin dönümünde yağlık ve sofralık zeytin bahçesi, 92 bin dönümünde buğday, 38 bin dönümünde arpa ve 34 bin dönümünde ise nohut tarımı yapılmaktadır. Geri kalan kısmında da, pamuk, kavun ve karpuz başta olmak üzere sebze tarımı yapılıyor. Kış ve İlkbahar aylarının yağışlı geçmesi tarımsal verimlilik için çok büyük önem arz etmektedir. Çayır, mera ve otlakların yeşermesi de hayvancılık üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Araban ilçesinde Sonbahar döneminden sonra Aralık, Ocak ve Şubat aylarında yağış oranında önemli miktarda azalma olduğu gözlenmişti. Bu neden ile Araban Ovasında kuraklık beklentisi yaşayan üreticilerimizin üzüntüsünü sevince dönüştüren 4 günlük sağanak yağışlar meydana geldi" ifadelerini kullandı.

Daha sonra bazı çiftçilerle birlikte Araban Ovasındaki hububat ekili alanlarda ve Antep fıstığı bahçelerinde incelemelerde bulunan Doğan, çiftçiler için bereketli bir yıl olmasını dilediğini belirtti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 4 Günlük Sağanak Yağış Araban Ovasını Suya Doyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement