4 İlde Ydg-H Operasyonu: 7 Üniversiteli Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

4 İlde Ydg-H Operasyonu: 7 Üniversiteli Tutuklandı

Tunceli, Diyarbakır, Hakkari ve Van'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 7 öğrenci çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

14.11.2015 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli, Diyarbakır, Hakkari ve Van'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 7 öğrenci çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tunceli'de 10 ay süren teknik ve fiziki takip ardından Cumhuriyet savcılığının kararıyla operasyon başlatıldı. Tunceli'nin yanı sıra Diyarbakır, Hakkari ve Van'da gözaltına alınan Tunceli Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinde okuşan 10 öğrenciden 1'i Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sırasında serbest bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorguları tamamlanan ve Adliye'ye sevk edilen 9 öğrenci'den 2'si Savcılık tarafından serbest bırakılırken, 7 öğrenci sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında aranan ve haklarında tutuklama kararı çıkarılan 3 Üniversite öğrencisinin aramalara rağmen henüz bulunamadığı açıklandı. Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"İlimiz merkezinde, bölücü terör örgütü gençlik yapılanması olan YDG-H (Yurtsever Demokratik Gençlik Yapılanması) içerisinde faaliyet yürüttüğü değerlendirilen şahıslar hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 9 şahıs gözaltına alınmış, 13 Kasım 2015 günü Tunceli Adliyesine çıkartılan şahıslardan 2'si ifadeleri sonrası serbest bırakılırken, 7 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdir." - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 4 İlde Ydg-H Operasyonu: 7 Üniversiteli Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mete: Bence bu öğrenciler suçsuz siz asıl kişileri tutuklayın 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement