4. İzmir Üniversitesi Fotoğraf Sanat Günleri - Son Dakika
Yerel

4. İzmir Üniversitesi Fotoğraf Sanat Günleri

Anadolu Ajansı (AA) Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, AA'nın Türkiye'nin, Ortadoğu'nun, Avrupa'nın en önemli fotoğraf üreticisi ajanslarından biri olduğunu söyledi.

18.03.2015 20:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, AA'nın Türkiye'nin, Ortadoğu'nun, Avrupa'nın en önemli fotoğraf üreticisi ajanslarından biri olduğunu söyledi.

4. İzmir Üniversitesi Fotoğraf Sanat Günleri etkinliği kapsamında, üniversite öğrencileriyle söyleşide bir araya gelen Sel, meslek hayatı boyunca çeşitli ülkelerde, farklı görevlerde bulunduğunu, son olarak Türkiye'ye dönerek AA'daki görevine başladığını aktardı.

Sel, AA'da son yıllarda önemli gelişmeler olduğunu ifade ederek, "AA Türkiye'nin, Ortadoğu'nun, Avrupa'nın en önemli fotoğraf üreticisi ajanslarından biri" dedi.

AA foto muhabirlerinin sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en iyi foto muhabirleri olduğunu dile getiren Sel, hemen hepsinin herhangi bir büyük Avrupa ajansında görev yapabilecek nitelikleri taşıdığını kaydetti.

"Türkiye'de fotoğraf hafızasına girmesini istedik"

Ahmet Sel, AA'nın dünya fotoğrafına da önemli katkı sağladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bir örneği de Anadolu Ajansı'nın düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards. Türkiye'de uluslararası çapta profesyonel fotoğrafçıları bir araya getiren bir yarışma yoktu. AA'nın genetik doğası itibarıyla kendi alanımıza dönük bir iş yapmak istedik. Çok iyi, değerli bir jüri oluşturduk. World Press, Pulitzer kazanmış isimler yer aldı. Bu organizasyonun sonuçları bu sabah itibarıyla açıklandı. Bu önemli bir şey, çünkü fotoğrafçılık biraz ikinci bir meslek olarak görülüyor ülkemizde."

Sel, yarışmada dereceye giren fotoğrafların hikayesini katılımcılarla paylaştı.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Sel, "fotoğrafları seçerken otokontrol uygulandı mı?" sorusu üzerine "Bir şarkıyı, tabloyu da seçme durumunda olsanız seçme işi devreye girince subjektif oluyor tabi. Biz kendimiz için seçmedik, Türkiye'de fotoğraf hafızasına girmesini istedik. Hatıra bırakmasını, zihinde yer etmesini, 5-10 sene sonra hala bir şeyler ifade etmesini istedik. Bazı fotoğraflarda 'insanları çok fazla şoke etmeyelim, yaralamayalım' demiş olabiliriz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 4. İzmir Üniversitesi Fotoğraf Sanat Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement