4.malatya Anadolu Kitap Fuarı 5 Mayıs'ta Açılıyor - Son Dakika
Yerel

4.malatya Anadolu Kitap Fuarı 5 Mayıs'ta Açılıyor

4.malatya Anadolu Kitap Fuarı 5 Mayıs\'ta Açılıyor

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Malatya Anadolu Kitap Fuarı hazırlıkları tamamlandı.

22.04.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan Malatya Anadolu Kitap Fuarı hazırlıkları tamamlandı. Fuar öncesi basın mensupları ile bir araya gelen Vali Süleyman Kamçı ve Başkan Ahmet Çakır, fuar ile ilgili bilgiler verdi.

Altın Kayısı Ramada Plaza'da düzenlenen basın toplantısına Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Nihat Abacı ile kentteki gazeteciler cemiyeti temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Toplantının açılışında ilk olarak söz alan Vali Süleyman Kamçı, kitap fuarının her geçen yıl daha iyi olması için çalışıldığını belirterek bu yıl fuarın daha iyi olacağını söyledi. Malatya'da göreve başlayalı kısa bir süre geçtiğini belirten Kamçı, geçtiğimiz günlerde açılan Tarım Fuarı'na katıldığını ve organizasyonun oldukça başarılı bulduğunu söyledi. Bu yıl ki kitap fuarının ana temasının Çanakkale Zaferi'nin 100'ü yılı olması nedeniyle Çanakkale olacağını hatırlatan Kamçı, "Bu vesile ile fuardaki çeşitli etkinliklere Çanakkale'den de katılım olacak. Biz yerel basınımız başta olmak üzere bütün kesimlerinin, STK'ların kurum ve kuruluşların alakası bizi daha da mutlu edecektir. Ancak basın birinci önceliğimizdir. Sizler bizim yanımızda olursanız kitap fuarındaki başarımız ve Malatya'mızı ülkemize tanıtımımız açısından çok daha faydalı olur diye düşünüyoruz" dedi.

Daha sonra fuar ile ilgili detaylı bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyledi. Türkiye'nin en kapsamlı kitap fuarlarından birisinin Malatya'da gerçekleştirildiğini belirten Çakır, "Bu da Valiliğimiz başta olmak üzere diğer kurumlarımızın katkılarıyla geçtiğimiz yıllardan daha kaliteli ve katılımlı bir fuarı gerçekleştireceğiz" dedi. Fuarın bu yıl Çanakkale teması üzerine açılacağını kaydeden Çakır, fuarın onur konuğunun ise yazar İhsan Süreyya Sırma olacağını söyledi. Hedeflerinin bu yıl 250 bin ziyaretçi olduğunu dile getiren Başkan Çakır, geçtiğimiz yıllarda 5200 m2 olan fuar alanının da bu yıl 9 bin m2'ye çıkarıldığını belirtti.

Fuarda stantların 2 ay öncesinden satıldığını söyleyen Çakır, ilginin yoğun olmasından dolayı da oldukça mutlu olduklarını ifade etti. 350'nin üzerinde yayınevi ile 250'nin üzerinde yazar ve sanatçıyı ağırlayacaklarını belirten Çakır, "Yeni taleplere de olumsuz cevap vermek durumunda kalıyoruz. Yurtdışından katılacak yazarlarımız var" diye konuştu.

Fuara devlet bakanlarını da davet ettiklerini kaydeden Çakır, "Malatya olarak 250 bin civarında ziyaretçi bekliyoruz. İnönü Üniversitemiz, çevre illerden ve ilçelerimizden de katılım bekliyoruz. Bölge kitap fuarı etkinliğine dönüşen bu etkinliğin okuma alışkanlığı açısından öğrencilerle birlikte ziyaret etmeleri ve biriktirdikleri harçlıklarla kitap alma ve kitap okuma alışkanlığı oluşturulmasını istiyoruz" dedi.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın da, fuarın tüm hazırlıklarının tamamlandığını kaydederek, 5 Mayıs'ta açılacak olan fuarda Çanakkale Savaşı'nın izlerini anlatan serginin de yer alacağını söyledi. Akın, diğer yıllara göre daha iyi bir organizasyon ile fuar kapılarını açacaklarını belirtti.

Çanakkale'nin 100.yıl anısına açılacak fuarın yürütme kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İnönü Üniversitesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya Kayısı Araştırma ve Geliştirme Vakfı, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve KOSGEB'ten oluşuyor. Fuarın organizasyonu ise Malatya Kültür A.Ş. tarafından yapılıyor. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 4.malatya Anadolu Kitap Fuarı 5 Mayıs'ta Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement