4. Uluslararası Malatya Bisiklet Festivali - Son Dakika
Spor

4. Uluslararası Malatya Bisiklet Festivali

4. Uluslararası Malatya Bisiklet Festivali

4. Uluslararası Malatya Bisiklet Festivali kapsamında Malatya’ya gelen bisikletçiler, Battalgazi Kervansaray’da kendileri için verilen yemeğe katıldı.

15.08.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4. Uluslararası Malatya Bisiklet Festivali kapsamında Malatya'ya gelen bisikletçiler, Battalgazi Kervansaray'da kendileri için verilen yemeğe katıldı.

Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ile Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun destekleriyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Malatya Bisiklet Festivali kapsamında bisikletçiler Battalgazi'yi ziyaret etti.

Battalgazi'de tarihi yerlere pedal çeviren bisikletçiler daha sonra Kervansaray'da, Battalgazi Belediyesi tarafından kendileri için verilen yemek davetine katıldı.

Bisiklet Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mustafa Ekici, 6 yıl önce 5 kişiyle Nemrut turunu başlattıklarını kaydederek, etkinliğin zamanla uluslararası boyuta ulaştığını kaydetti.

Ekici, festival kapsamında il dışından 30 bisikletçinin Malatya'ya geldiğini kaydederek, "Amacımız Malatya bisikleti yaygınlaştırmak ve önemini göstermek. Araçla gidişi zor olan Nemrut'a, bisikletle çıkılabileceğini göstermek istiyoruz" dedi.

Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Aziz Karaca ise festival kapsamında tarihi yerleri gezdiklerini belirterek, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Festivale İstanbul'dan katılan Hakan Kayışlıgil, Malatya'yı bisiklet vasıtasıyla tanıdığı için mutlu olduğunu ifade ederek, İstanbul'da Malatya'yı gönüllü olarak tanıtacaklarını dile getirdi.

Festivale İzmir'den katılan Hakan Tuğbavul, Malatya'daki festivali yıllardır takip ettiklerini ve bu yıl festivalin içerisinde yer almak için Malatya'ya geldiklerini belirtti.

Çocukluğundan beri Nemrut'u görmek istediğini ifade eden ve bisikletini alarak İzmir'den Malatya'ya gelen Nagehan Topuz ise "Nemrut'u görmek küçüklükten beri hayalimdi. Hayalim, bu festivalle gerçekleşti" dedi.

İzmir'den festivale katılan Ahmet Leblebici de, farklı sosyal aktivitelerin içerisinde gelerek, bisikletçilerin içerisinde yer almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 4. Uluslararası Malatya Bisiklet Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement