4. Uluslararası Resort Turizm Kongresine Doğru - Son Dakika
Yerel

4. Uluslararası Resort Turizm Kongresine Doğru

4. Uluslararası Resort Turizm Kongresine Doğru

AKTOB Başkanı Hacısüleyman: "Turizm sektörü açısından önümüzdeki yılın zor bir yıl olacağını bugünden söyleyebiliriz" "Bunun üstesinden geleceğimizi düşünüyoruz"

24.11.2014 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, turizm sektörü açısından 2015 yılının zor bir yıl olacağını fakat bunun üstesinden geleceklerini düşündüklerini söyledi.

Hacısüleyman, 27-28 Kasım tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek 4. Uluslararası Resort Turizm Kongresi öncesinde kentteki bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Seyahat endüstrisinin Resort Turizm Kongresi'nde buluşacağını belirten Hacısüleyman, kongrede dünyadan ve Türkiye'den turizm sektörünün karar verici ve yönlendiricilerinin sunum ve konuşma yapacaklarını bildirdi.

Kongrede dünya turizminin merkezi Akdeniz bölgesindeki gelişmeler, online seyahat pazarının geleceği ve kruvaziyer turizminin ayrı oturumlar halinde ele alınacağını anlatan Hacısüleyman, Türkiye'nin ve rakip ülkelerin sektörde yenileme çalışmaları, otellerin yapısı ve gelecekteki trendlerin de tartışılacağını kaydetti.

2015 yılı öngörüleri

Turizmde 2015 yılına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Hacısüleyman, "Turizm sektörü açısından önümüzdeki yılın zor bir yıl olacağını bugünden söyleyebiliriz fakat bunun üstesinden geleceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Dünya ekonomisinde yaşanan krizin yanı sıra Karadeniz ve Ortadoğu'da yaşanan sıcak gelişmelerin turizmi etkilediğini vurgulayan Hacısüleyman, Türkiye'nin yakın coğrafyasında yaşanan gelişmelerin seyahat edenlerde ister istemez bir miktar çekince oluşturduğunu söyledi.

Türkiye'nin, Suriye'den gelen yaklaşık 1,6 milyon insana kucak açmasına rağmen bunun bir türlü olumlu imaj yaratmadığını dile getiren Hacısüleyman, "Birçok ülke gemilerle kaçak yollarla gelen 30 kişiyi bile ülkesine almazken, Türkiye 1,6 milyon kişiye kucak açtı, büyük bir insanlık gösterdi fakat bunu dışarıya olumlu bir imaj olarak aktaramadık. Dolayısıyla burada bile gol yaptık. İyi yaptığımız, insanca yaptığımız bir şeyi bile dışarıya olumlu bir şekilde yansıtamadık" diye konuştu.

Rusya Federasyonu'nda yaşanan yüzde 40'a yakın devalüasyonun petrol fiyatlarının düşmesiyle daha da artabileceğine işaret eden Hacısüleyman, bunun da ana pazar olan Rus pazarını etkileyebileceğini ifade etti. Hacısüleyman, "Bu nedenle önümüzdeki yılın satış, pazarlama politikasını belirlerken daha dikkatli bir fiyat politikası izlememiz gerekir diye düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Hacısüleyman, Antalya'nın turizmde bir başarı hikayesi yazdığını, bunu kesinlikle devam ettirmek istediklerini söyledi.

AKTOB olarak tarım ve orman arazilerinin kesinlikle turizme ve imara açılmasını istemediklerine dikkati çeken Hacısüleyman, otellerin dünyanın her yerine yapılabileceğini, insanların otellere değil, güzel çevreye geldiklerini, bu nedenle bu cazibenin devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 4. Uluslararası Resort Turizm Kongresine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement