14 Yaşındaki Kız Çocuğa Tecavüz Sanıklarına Ceza Yağdı - Son Dakika
Güncel

14 Yaşındaki Kız Çocuğa Tecavüz Sanıklarına Ceza Yağdı

14 Yaşındaki Kız Çocuğa Tecavüz Sanıklarına Ceza Yağdı

2011'de 14 yaşındaki R.Ü. adlı kız çocuğuna tecavüz eden ve tutuklu yargılanan 4 sanıktan ikisine 24'er yıl, ikisine de 17 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi.

05.03.2015 13:22  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 2011 yılında, bir binanın kömürlüğüne götürdükleri 14 yaşındaki R.Ü. adlı kız çocuğuna tecavüz ettikleri suçlamasıyla tutuklu yargılanan 4 sanıktan ikisine 24'er yıl, ikisine de 17 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, üst sınırdan verdiği cezalarda hiçbir indirime gidilmediğini belirtti.

ZORLA KÖMÜRLÜĞE GÖTÜRÜLDÜ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay, 2011 yılının Aralık ayında meydana geldi. Olay tarihinde 14 yaşında olan R.Ü., ziyaretine gittiği arkadaşının evde olmaması nedeniyle evine dönmek istedi. Binadan inmek isterken R.A., N.İ., M.T. ve M.Ç. tarafından önü kesilen R.Ü., zorla kömürlüğe götürüldü.

SIRAYLA TECAVÜZ ETTİLER

İddiaya göre R.Ü.'yü döverek kömürlüğe götüren şüpheliler, daha sonra kıyafetlerini çıkarttıkları küçük kıza ters ilişki yoluyla sırayla tecavüz etti. Cumhuriyet Savcısı, tecavüzün ardından şüphelilerin mağdurun çıplak fotoğraflarını çekerek diğer şüpheli E.K.'ya gösterdiğini ve E.K.'nın da bu fotoğraflarla şantaj yaparak R.Ü.'ye cinsel tacizde bulunduğunu belirtti.

ÇIPLAK FOTOĞRAFA 36 YIL

Sağlık raporunda tecavüz izlerinin saptanmasının ardından 4 şüpheli tutuklanıp cezaevine gönderilirken, mağdurun daha sonra şüphelileri teşhis ettiği de vurgulandı. Şüphelilerden M.Ç.'nin cinsel saldırı olayını doğrulayan ifadelerine de yer veren savcı, 4 şüphelinin de 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 36'şar yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savcı, mağdura çıplak fotoğrafları olduğunu söyleyerek şantaj yapan E.K.'nın ise 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

ADLİ TIP KURUMU: RUH SAĞLIĞI BOZULDU

İddianamenin kabul edilmesinin ardından tutuklu sanıklar R.A., N.İ., M.T. ve M.Ç. ile tutuksuz sanık E.K.'nın yargılanmasına Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2012 yılında başlandı. Yargılama sırasında tutuklu sanıklar suçlamaları reddederken, Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi'nden gönderilen raporda, mağdurun maruz kaldığı cinsel saldırı nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu belirtildi.

Davanın son celsesinde esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanıklardan M.Ç.'nin olaydan bir hafta sonra da fotoğraflarını çektiğini söyleyerek mağdura cinsel ilişkiye girmek için şantaj yaptığını söyledi. Tutuksuz sanık E.K.'nın da mağdura 'Kömürlükteki fotoğraflarını herkese göstereceğim' şeklinde şantaj yaptığını vurgulayan savcı, tüm sanıkların cezalandırılmalarını talep etti. Savcının esas hakkındaki görüşüne karşı söz hakkı verilen sanıklar, yine suçlamaları kabul etmedi.

MAHKEME CEZA YAĞDIRDI

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, daha sonra kararını açıkladı. Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanıklar R.A. ve N.İ.'nin 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'hüriyyetten yoksun kılma' suçlarından 24'er yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Olay tarihinde 18 yaşından küçük olan sanıklar M.T. ve M.Ç. ise aynı suçlardan 17 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Verilen cezanın üst sınırdan verildiği, herhangi bir indirim uygulanmadığı vurgulandı. Ayrıca sanıkların tutukluluk halinin de devamına hükmedildi. Mahkeme heyeti, mağdur R.Ü.'ye şantaj yapan sanıklardan E.K.'yı da 8 ay hapis cezasına çarptırarak, bu cezayı paraya çevirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 14 Yaşındaki Kız Çocuğa Tecavüz Sanıklarına Ceza Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • YOBAZ: BÖYLELERIN IDRAR HORTUMUNU KESECEN SONRA ETEK GIYIP DOLASINLAR PISLIKLER 33 0 Yanıtla
  • Ali: Diyarbakır işte ne beklersin adi herifler 9 24 Yanıtla
  • Maria: idam Ceza az! idam ve KAZIK! 21 11 Yanıtla
  • asi: 24 yilin yatari 16 yil 14 yil kapalida yatar sonra aramizdalar 29 0 Yanıtla
  • erdem sabri: az bile vermişler neden müebbet verilmedi, bunlar af tan indirimden faydalanmamalı 12 15 Yanıtla
  • M.ata.: Sapiklar icin yasasin idam 12 14 Yanıtla
  • okan: doğru bakarsın iki yıl sona aramızdalar 5 21 Yanıtla
  • murat aslan: idam.idam.idam.idam.idam.idam.idam 18 6 Yanıtla
  • muratarsslan: idam.idam.idam.idaam.idam.idam 16 7 Yanıtla
  • Köylü: ÖNCE hadım sonra IDAM 13 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı
    11:10 KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı

    Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2023'te çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren yaklaşık 107 bin işletmeye 18,1 milyar liradan fazla destek sağladı. KOSGEB'in 2023 Yılı Faaliyet Raporu'na göre, desteklerin çoğu Akdeniz Bölgesi'ndeki işletmelere verildi. Ayrıca, deprem bölgesindeki işletmelere 12,8 milyar lira destek sağlandı.

  • Boydak Holding'in eski yöneticisi Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı
    11:10 Boydak Holding'in eski yöneticisi Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı

    FETÖ üyesi olmaktan hüküm giyen Boydak Holding'in eski yönetim kurulu üyesi Bekir Boydak, İstanbul'da yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda evinde yapılan aramada para ve ziynet eşyası ele geçirildi. Bekir Boydak, işlemleri için emniyete götürüldü.

  • Uzmanı açıkladı: 'Bir günlük oruç bir saatlik yürüyüşe eş değer'
    11:09 Uzmanı açıkladı: 'Bir günlük oruç bir saatlik yürüyüşe eş değer'

    Oruç tutmanın bir saatlik yürüyüşe eş değer olduğunu belirten Diyetisyen Gülsüm Hazman, orucun kalp sağlığına da olumlu etkilerinin bulunduğunu belirtti. Oruç tutmanın hem bedene hem de ruha iyi geldiğini söyleyen Hazman, orucun vücutta bir onarım sağladığını ve bağışıklık sistemini yenilediğini ifade etti.

  • ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü
    11:08 ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü

    Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric Egger, Gazze'deki durumun tarif edilemeyecek kadar kötü olduğunu belirterek, İsrail'in işgalci devlet olarak Gazze'deki nüfusa hizmet sağlama, bunu yapmaması halinde ise insani yardımların girişine izin verme yükümlülüğü bulunduğunu söyledi. Egger, Gazze'deki insani durumun kötüleştiğini ve özellikle çocukların en çok etkilendiğini ifade etti. ICRC'nin Gazze'de aktif olarak çalıştığını ancak daha fazla insani yardım sağlanması gerektiğini vurgulayan Egger, İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına karşı insani hizmet sağlama veya insani yardıma izin verme yükümlülüğü taşıdığını belirtti.

  • İstanbul'da Sokakta ve Trafikte Sinirler Gerildi
    11:08 İstanbul'da Sokakta ve Trafikte Sinirler Gerildi

    İstanbul'un çeşitli ilçelerinde yaşanan olaylarda, park yeri anlaşmazlığı, kavga ve tartışmalar nedeniyle sinirler gerildi. Sarıyer'de vale ile taksi sürücüsü arasında çıkan tartışmada bıçaklı kavga yaşandı. İstiklal Caddesi'nde iki kadın arasında çıkan kavgada ise dakikalarca birbirlerinin saçını tutarak hareket edemediler. Tarlabaşı'nda ise kaldırımda tartışan iki genç birbirlerini ittirdi. Tüm bu olaylar ise vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

  • YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojileri hakkında uyarılarda bulundu
    11:08 YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojileri hakkında uyarılarda bulundu

    YTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojilerinde önemli yere sahip sismik izolatörler ve karbon elyafın doğru binada kullanılması konusunda uyarılarda bulundu. Koçak, depreme dayanıklı bir yapının tasarımdan imalat sürecine kadar modern teknolojilerin kullanıldığı, her türlü risklerin ortadan kaldırıldığı, hem depreme ve dış etkilere karşı güçlü hem de yaşam alanlarının çok kaliteli olduğu bina anlamına geldiğini söyledi.

  • Bilecik'te Otomobil Parçaları Çalan Şüpheli Yakalandı
    11:07 Bilecik'te Otomobil Parçaları Çalan Şüpheli Yakalandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bir otomobilin çeşitli parçalarını çaldığı iddia edilen şüpheli, Vezirhan beldesinde gözaltına alındı. Jandarma ekipleri, çalınan malzemeleri taktığı otomobiliyle yakalanan şüpheli hakkında yasal işlem başlattı.

  • AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi kapsamında hemşehrileri ile bir araya geldi
    11:07 AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi kapsamında hemşehrileri ile bir araya geldi

    AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi kapsamında hemşehrileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Aydın, gerçekleştirdiği ziyaretlerde, hayata geçirmek için '14 İlkede 61 Proje' hazırladıklarını belirterek Ortahisar Belediyesi'ni istişare kültürü ile yönetmek için vatandaşların oyuna talip olduklarını belirtti.


Advertisement