4. Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı Acıpayam'da Yapılacak - Son Dakika
Yerel

4. Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı Acıpayam'da Yapılacak

Tire Kültür Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı, 29 30 Ağustos tarihlerinde Denizli'nin Acıpayam ilçesinde yapılacak.

24.08.2014 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tire Kültür Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı, 29-30 Ağustos tarihlerinde Denizli'nin Acıpayam ilçesinde yapılacak.

Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, bu yıl ki Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı, 2010 yılında yaşamını yitiren Denizlili Türk halk müziği sanatçısı Talip Özkan anısına Acıpayam'da düzenleyeceklerini belirtti.

Efe kültürünün, Türk tarihinde önemli bir yeri olduğunu ve bu kültüre akademik bir bakış açısı getirmek amacıyla düzenlenen kurultayın Türkiye'nin yanı sıra yurt dışındaki zeybek ve efe kültürü sevdalısı tarafından ilgiyle takip edildiğini dile getiren Ayvalı, "Efe kültürü bugün en çok ihtiyacımız olan doğruluk, mertlik, dürüstlük, adaletten yana tavır koyan ve vatan sevgisinden geçiyor. Bu özelliklerin sadece halk oyunları ve kostümler ile tarif edilemeyeceğini anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Ayvalı, Acıpayam'da 29-30 Ağustos tarihlerinde akademisyen ve sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek bilgi şöleninde, konserler de düzenleneceğini belirterek, tüm efe ve zeybek kültürü sevdalılarını kurultaya davet etti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 4. Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı Acıpayam'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement