Kastamonu'da 40 Derece Sıcakta Buğday Hasadı - Son Dakika
Güncel

Kastamonu'da 40 Derece Sıcakta Buğday Hasadı

Kastamonu\'da 40 Derece Sıcakta Buğday Hasadı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Ramazan ayı ile birlikte başlayan buğday hasadı, 40 derece sıcak havada devam ediyor.

09.07.2015 16:41  Güncelleme: 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Ramazan ayı ile birlikte başlayan buğday hasadı, 40 derece sıcak havada devam ediyor.

Hasat mevsiminin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle yaklaşık 40 derece sıcak havada tarlada çalışan çiftçiler, rekoltenin düşük olması nedeniyle hasada buruk başladı.

Rekoltenin düşük olmasının nedeninin havaların aşırı yağışlı geçmesine bağlayan çiftçiler, üretimin biçerdöver ücretini dahi karşılamadığını söylüyor.

Rekoltenin çok düşük olması nedeniyle çiftçinin tek umudu saman oldu. Buğday üretiminden biçerdöver ücretini karşılamaya çalışacak olan çiftçiler elde edilen samanla da gübre ve mazot giderlerini karşılamaya çalışacak.

Ürün hasadının başlamasıyla Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, 2015 yılı hasat döneminde de, Tosya'da 850 hektar alanda buğday ve 260 hektar alanda da arpa ekimi yapıldığını bunu karşılığı 25 bin ton buğday ve 7-8 bin ton arpa rekoltesinin elde edilmesini beklediklerini kaydetti.

Biçerdöver işletmecisi Sadık Güler ise, yaz sıcaklarında ve çok zor şartlarda çalıştıklarını, ekmek parası ve emeklerinin karşılığını almak için saatlerce tarlada toz duman içinde kaldıklarını söyledi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kastamonu'da 40 Derece Sıcakta Buğday Hasadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement