40 Derslikli Okulun Devir Teslimi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

40 Derslikli Okulun Devir Teslimi Yapıldı

40 Derslikli Okulun Devir Teslimi Yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ”11 İlçeye 11 Okul” projesi kapsamında Kapaklı ilçesinde yaptırılan 40 derslikli Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu, düzenlenen törenle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

17.03.2017 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından "11 İlçeye 11 Okul" projesi kapsamında Kapaklı ilçesinde yaptırılan 40 derslikli Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu, düzenlenen törenle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Devir teslim törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Tekin Oruç, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

"150 dekar tahsis etmeye hazırız"

Devir teslim töreninde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı'da 20 bin civarında öğrenci, 452 derslik bulunduğunu belirterek, "Artan nüfusa bağlı olarak her sene derslik ihtiyacımız artıyor. Okullarımızın yüzde 90'ı ikili öğretim yapıyor. İnşallah yapılan ve yapılacak olan okullar ile ilçemiz 2019 yılı itibariyle tekli eğitime geçecektir. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ile belediyemiz arasında kurulacak bir alt komisyon ile 150 dekar alanı tahsis etmeye hazırız. Bu kampüs alanına ilçemizdeki liseleri taşıyacağız. Merkezdeki liseleri ise ilkokul ve ortaokul olmak üzere dönüştüreceğiz" diye konuştu.

11 ilçe 11 okul projesi kapsamına yapımı tamamlanan ve devri gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu'nun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, okulun hayırlı olması temennisinde bulundu.

"Son derece mutluyum"

2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün torunu olan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ise, projede emeği geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve ekibine teşekkür ederek, "Bu anlamlı törende sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyum. Bu açılışın benim için özel anlamı var. Büyük babam İsmet İnönü'nün adının verildiği okulun açılışında bulunmak benim için son derece gurur verici" dedi.

"Kısa zamanda 9 okulu teslim edeceğiz"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yaptığı konuşmada 11 İlçe 11 Okul projesi kapsamında 3. okulu teslim etmenin gururu içerisinde olduğunu söyledi. Albayrak, "Ana projemiz olan 11 ilçeye 11 okul projesinde 3. okulumuzu teslim ediyoruz. Çok kısa zamanda başladığımız 9 okulu teslim edeceğiz. 31 Mart tarihinde Marmaraereğlisi ilçesinde, Nisan aynın ortasında da Saray'daki okulun temelini atarak önümüzdeki yıl tüm okullarımızı teslim etmiş olacağız. Bu okulu buraya yapmamızın amacı Tekirdağ'ın eğitime olan ihtiyacıdır. En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır. Baktık ki her yıl 35 bin nüfus artıyor 28 bini göç oluyor bu göçün de büyük bir bölümü Çerkezköy, Kapaklı ve Çorlu'ya oluyor. Onun için Kapaklı'ya da böyle bir okulun olduğu aşikardır. Bu okulların en büyük özelliği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu idealler ışığında eğitim yapmasıdır. O eğitim de Türkiye'nin geleceği aydınlık yüzüdür. Ne mutlu bize ki bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum anlayışına sahip bir dinin mensubu olmamız, ne mutlu bize ki 'hayatta en hakiki mürşit ilimdir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün olmasıdır. Bu okula 1. ve 2. İnönü muharebesi komutanı, gururumuz, tapu senedimiz olan Lozan anlaşmasının lideri İsmet İnönü'nün adını vermekten dolayı da bir kez daha gururluyuz. Bu hizmetlerimiz devam edecek vermiş olduğumuz tüm sözleri tüm projeleri hizmet süremiz içinde tamamlayacağız. Biz sadece hizmet için geldik. Kalan 2 yılda da hizmetlerimiz devam edecektir. Bu okulun hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Kıt kanaat bütçe var"

Büyükşehir Belediyesi'nin kıt kanaat bütçesinin olduğunu iddia eden CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise,, "Büyükşehir Belediyesi'nin kıt kanaat bütçesi ile eğitime destek vermesi çok etkileyici. Çerkezköy ve Kapaklı'da yoğun göç var. Kapaklı'da şuan 228 dersliğe ihtiyaç var. Mevcut dersliğin yarısından fazlasına ihtiyacımız var. Bugün 40 derslikli okul devede kulak kalıyor ama değerli bir katkı. Eğitim olmazsa geleceğimiz olmaz. En değerli yatırımımız vicdani hür gençlerimize yapılandır. Önemli olan nitelikli eğitimi sağlamak lazım, bunu sağlayamazsak diplomalı fakat iş yapamayan niteliksiz insanlarla karşı karşıya kalacağız" dedi.

"Tekirdağ'ın en genç ilçesine hoş geldiniz" diyen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, "Kapaklı'ya yapılan pozitif ayrımcılığından dolayı Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Kapaklı'ya yapılan bu ayrımcılığın devam etmesi sözünü istiyoruz. Biz Tekirdağ'ın en genç ilçesiyiz ve ihtiyaçlarımız çok fazla. Bugün bu okullar yapılmadığı takdirde 10 yıl sonra hapishane yapmak, hastane yapmak zorunda kalacağız. İşçisinden mühendisine tüm herkese tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Açılıştan sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak diğer protokol üyeleri ve öğrencilerle beraber İzmir Marşını söylediler ve alkışlarla eşlik ettiler.

Temeli 22 Ekim Nisan 2015 yılında atılan ve 2016-2017 eğitim öğretim yılında eğitime başlayan 40 derslikli İsmet İnönü İlköğretim Okulu 6 milyon 638 bin liraya mal oldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 40 Derslikli Okulun Devir Teslimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement