40 Metrelik Bulvar Asfaltlanıyor - Son Dakika
Yerel

40 Metrelik Bulvar Asfaltlanıyor

40 Metrelik Bulvar Asfaltlanıyor

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya kazandıracağı 40 metrelik bulvarın ulaşıma açılması için geri sayım başladı.

21.07.2015 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi'nin Bursa'ya kazandıracağı 40 metrelik bulvarın ulaşıma açılması için geri sayım başladı. Asfalt çalışmalarının yüzde 50'si tamamlanan bulvar, Bursa'nın en güzel caddelerinden biri olarak kent trafiğine soluk aldıracak.

Yunuseli'ni Hamitler'e bağlayacak olan 40 metrelik bulvarda yürütülen asfalt çalışmalarını inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Yunuseli'ndeki Fuat Kuşçuoğlu Caddesi ile Hamitler'deki Gür Caddesi'ni birbirine bağlayacak olan bulvar inşaatı devam ediyor. Alt yapı çalışmaları tamamlanan bulvarın asfalt kaplama çalışmaları yapılıyor. 1.7 kilometre uzunluğundaki bulvarın şu ana kadar yarısının asfaltlama işlemleri tamamlandı. Kalan bölümün asfaltlanmasını da bir hafta içerisinde tamamlayarak ulaşıma açmayı hedefliyoruz" dedi.

Bulvarın hizmete açılmasıyla birlikte, Bursa trafiğine önemli katkı sağlayacağını belirten Başkan Dündar, "Fuat Kuşçuoğlu Caddesi'ni Hamitler Gür Caddesi'ne bağlayacak olan 40 Metrelik Bulvar, aynı zamanda Yunuseli ve Mudanya Yolu arasında da önemli bir ana ulaşım aksı olacak" dedi.

Bulvar'ın, bölgenin gelişimi açısından da büyük önem arz ettiğini kaydeden Başkan Dündar, "Bulvarın hizmete açılmasıyla birlikte bölgede büyük bir ticari hareketlilik yaşanacak. Bursa'nın yeni cazibe merkezi olacak olan bulvar, bölgedeki kentsel dönüşümü de tetikleyecek. Özel sektör burada kentsel dönüşüm alanında ciddi çalışmalara imza atacaktır" ifadelerini kullandı.

40 metrelik Bulvar inşaatında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Dündar, "Daha önce inşa edilen yollarda, ilk olarak üst yapı çalışmaları tamamlanır, daha sonra ise elektrik, su, doğalgaz ve kanalizasyon gibi alt yapı çalışmalarına başlanırdı. Bu durumda asfaltlanan yollar, alt yapı çalışmaları için yeniden kazılmak zorunda kalıyordu. Örnek bir çalışma yürüterek, ilk olarak alt yapı çalışmalarını tamamladık. Böylelikle asfaltlama işleminden sonra yol, alt yapı çalışmaları için bir daha kazılmayacak. Böylece ülke ekonomisi de zarar görmeyecek" diye konuştu.

Yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan Başkan Dündar, daha sonra asfalt makinesine binerek asfalt döktü. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 40 Metrelik Bulvar Asfaltlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement