40 Öğrenci Emniyet Müdürlüğü'nün Çogep Projesi ile Kültür ve Tarih Turu Yaptı - Son Dakika
Yerel

40 Öğrenci Emniyet Müdürlüğü'nün Çogep Projesi ile Kültür ve Tarih Turu Yaptı

40 Öğrenci Emniyet Müdürlüğü\'nün Çogep Projesi ile Kültür ve Tarih Turu Yaptı

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nce Güvenli Hayat Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) doğrultusunda yürütülen ‘Tükenmez Kalemle Yazılan Düşler’ projesi kapsamında, öğrencilere yönelik olarak 13-18 Ekim 2016 tarihleri arasında 5 gün süreli Çanakkale-Ankara illerine kültür ve tarih gezisi düzenlendi.

24.10.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce Güvenli Hayat Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) doğrultusunda yürütülen 'Tükenmez Kalemle Yazılan Düşler' projesi kapsamında, öğrencilere yönelik olarak 13-18 Ekim 2016 tarihleri arasında 5 gün süreli Çanakkale-Ankara illerine kültür ve tarih gezisi düzenlendi.

Kültür ve sosyal amaçlı gezi organizasyonları ile çocuklarımızın milli birlik ve beraberlik duygusunu artırmak, tarihimizi görerek öğrenmelerini sağlamak amaçlanmıştır. Geziye 40 öğrenci ve 4 personel katılmış olup, katılan öğrencilerimizin seyahat, konaklama ve yemek ihtiyaçları proje kapsamında karşılanmıştır.

Gezi programı içerisinde öğrencilerimiz Cumhuriyet tarihimizin temeli olan Kurtuluş Savaşı'nın şan ile olduğu kadar büyük acılarla yaşandığı Çanakkale Cephesini bizzat yerinde görerek, yaşananları bilgili ağızlardan dinleyerek tarihi gerçekliklere yakından tanıklık etmiştir. Ayrıca çocukların Kayseri dışına ilk defa çıkmalarının yanı sıra yeni arkadaşlarla tanışarak sosyalleşmeleri ve manevi değerlerimiz etrafında birlik duygularının pekişmesinin yanında ilk defa deniz görmenin ve ilk defa vapura binmenin de heyecanını yaşamış oldular.

Çocuklarımıza İstanbul programı kapsamında, Panaroma 1453, Minyatürk, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii ve Sultanahmet Çeşmesi, Yerebatan Sarnıcı, Dikilitaş Akvaryum, Eyüp Sultan Camii, Dolmabahçe Sarayı gezdirilmiş ve boğaz turu yaptırılmıştır.

Çanakkale programı kapsamında, Dur Yolcu Silueti, Kilit Bahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Şehindere Şehitliği, Kocadere Hastane Şehitliği, Abide, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Yahya Çavuş Şehitliği ve Ertuğrul Tabyası, Alçıtepe Köyü, Bigalı Köyü, Kanlı Sırt, Çataldere Şehitliği, Hüseyin Avni Bey Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Cesarettepe ve Korku Deresi, Conkbayırı, Arı Burun Yarları, Süleyman Şah Türbesi ve Anafartalar Ovası gezdirilmiştir.

Ankara programı kapsamında ise Anıtkabir, Medeniyetler Müzesi, Hacı Bayram Veli Camii ve Türbesi gezdirilmiştir. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 40 Öğrenci Emniyet Müdürlüğü'nün Çogep Projesi ile Kültür ve Tarih Turu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement