40 Okul Yaktılar - Son Dakika
Güncel

40 Okul Yaktılar

40 Okul Yaktılar

Yağmacılar, vandallar, kundakçılar

10.10.2014 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'nin, IŞİD saldırısı bahanesiyle yaptığı çağrı üzerine sokağa dökülüp ülkeyi yangın yerine çeviren PKK'lılar, eğitime büyük darbe vurdu. "Kobani için sokağa" çağrısından sonra ülke genelinde 40 okul, PKK'lılar tarafından ateşe verildi.

IŞİD'in Kobani saldırısını gerekçe göstererek ülkeyi yangın yerine çeviren PKK'lılar, eğitime büyük darbe vurdu. 6-7 Ekim tarihinde HDP'nin "Kobani için sokağa" çağrısıyla sokağa dökülen teröristlerin eylemleri halen sürerken, 3 günde 40 okulun yakıldığı belirlendi. Ülke genelinde pek çok kamu ve özel kurum binasını da yakıp yıkan eylemciler, tam bir vandallık örneği göstererek, dershane ve öğrenci yurtlarına da saldırdı.

İLK SALDIRI HAKKARİ'YE

Şiddet eylemlerini kamuya ait mallara zarar vererek korkutucu boyutlara ulaştıran PKK, Kobani'yi bahane eden eylemlerinde, 4 Ekim tarihinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 5 okula molotoflu saldırı gerçekleştirerek yangının fitilini ateşledi. Son olarak, 8 Ekim gecesi Şemdinli'de bir okulu daha yakan teröristler, büyük zarar verdi.

EĞİTİM İÇİN KARA GÜN: 8 EKİM

Kobani'yi bahane eden terör yandaşları, Nusaybin'de 10 okulu kullanılamaz hale getirirken, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde de 3 okul yakıldı. Savaş alanına dönen ilçede, çıkan olaylarda 1 Kadın Kültür Merkezi de ateşe verildi. Yine 8 Ekim tarihinde Bitlis'in Güroymak ilçesinde IŞİD saldırılarını protesto gerekçesiyle bir okul kısmen yakıldı. Şırnak'ın Silopi ilçesinde de yine aynı bahaneyi gerekçe göstererek, Habur yolunu kapatan terör örgütü yandaşları, burada da okul yaktı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu'na saldıran 10 kişilik grup Türk bayrağını indirerek ateşe verdi. Bir bayrak yakma eylemi de Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Çok Programlı Lise'de meydana geldi.

ŞİDDET OKULLARI TATİL ETTİRDİ

7 Ekim tarihinde Hakkari Üniversitesi rektörlük binası, rektörlüğe ait garaj ve araçlar ateşe verildi. Teröristler, Hakkari Üniversitesi rektörlük binası ile rektörlüğe ait 2 midibüs, 1 otobüs, 2 otomobil ve 1 iş makinesini yaktı. Yetkililer, Diyarbakır'da ilk ve orta dereceli okullar ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde 1 gün, Hakkari Üniversitesi'nde 3 gün eğitim ve öğretime ara vermek zorunda kaldı.

TARSUS'TA FEN LİSESİ YAKILDI

IŞİD bahanesiyle sokakları savaş alanına çeviren eylemler, Mersin'in Tarsus ilçesine de sıçradı. PKK yandaşları, Tarsus Anadolu Öğretmen Lisesi ve Tarsus Fen Lisesi'ni ateşe verdi. Öğretmen Lisesi bahçesindeki ağaçlar yanarken, yangına müdahale eden itfaiye ekipleri de protestocular tarafından taş yağmuruna tutuldu. Ayrıca gösterilerde atılan molotof nedeniyle üç ev ve bir Aile Sağlık Merkezi yandı.

Okullar bilinçli seçilmiş hedef

IŞİD'i protesto bahanesiyle sokağı terörize eden PKK yandaşlarının IŞİD ile hiçbir ilgisi olmayan okulları hedef seçmesi, yapılanların planlı bir saldırı olduğunu gözler önüne seriyor. Van Merkez'de, bölücü terör örgütü yandaşı gruplar, Serhat Koleji ve Kevenli TOKİ İlköğretim Okulu'na taşlı saldırıda bulundu, söz konusu okullarda maddi hasar meydana geldi. Siirt'in Merkez ilçesinde, Milli Egemenlik, Süleyman Demirel, Şehit Komiser Osman Demir ve Gazi İlköğretim okullarının yanısıra, Vali Mehmet Suer Ortaokulu ve İhsan Süreyya Anaokulu taşlarla saldıran eylemciler, okulların maddi zarar görmesine neden oldu. Kurtalan ilçesinde de, terör örgütü yandaşı 300-400 kişilik grubun taşlı saldırısında, Sümer İlköğretim Okulu zarar gördü.

Kaynak: UlkeHaber.com

Son Dakika Güncel 40 Okul Yaktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement