41 Genç Osmanlı'nın Kuruluş Dönemine Ait Yerleri Gezdi - Son Dakika
Yerel

41 Genç Osmanlı'nın Kuruluş Dönemine Ait Yerleri Gezdi

41 Genç Osmanlı\'nın Kuruluş Dönemine Ait Yerleri Gezdi

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in gençlik projesi 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi Projesi’nin katılımcı gençleri düzenlenen tarih gezisinde Bilecik, Söğüt ve İznik’te Osmanlı’nın kuruluş döneminin izlerini sürdü.

30.03.2016 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in gençlik projesi 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi Projesi'nin katılımcı gençleri düzenlenen tarih gezisinde Bilecik, Söğüt ve İznik'te Osmanlı'nın kuruluş döneminin izlerini sürdü.

Geleceğin liderleri Osmanlı'nın kuruluş döneminin izlerini sürdü. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in gençlik projesi 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi'nin katılımcı gençleri belirlenen program dahilinde eğitim faaliyetleri ve sosyal aktivitelere devam ediyor. İstanbul Şehir Üniversitesi ile işbirliğinde hayata geçirilen 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi projesiyle katılımcı gençlerin kendilerini ve toplumlarını, tarihlerini tanımalarını konusunda farkındalık oluşturmaları hedefleniyor.

Hafta sonu düzenlenen tarih gezisine katılan 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi'nin 2. dönem katılımcı gençleri Bilecik-Söğüt ve İznik'te Osmanlı'nın izini sürdü. Tarihi değerleri yerinde incelemek ve öğrenmek amacıyla düzenlenen gezide gençlerin ilk durağı Bilecik'in Söğüt ilçesi oldu. İstanbul Şehir Üniversitesi'nden İbrahim Zeyd Gerçik'in rehberliğinde tarihi doku ve kişiler hakkında bilgi alan gençler Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin türbesini ve Hamidiye Külliyesini ziyaret etti.

Gençlerin bir sonraki durağı Bilecik merkezde bulunan Şeyh Edebali Türbesi ve Orhan Gazi Cami oldu. Tarih kokan mekanlar hakkında geniş bilgilerle donanan 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi'nin katılımcı gençleri bol bol hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmedi. Bilecik ve Söğüt'ün ardından İznik'e geçen gençler burada İznik Yeşil Cami, Şeyh Kudbettin Cami, Süleyman Paşa Medresesi ve Ayasofya Camisi'ni ziyaret etti. Osmanlı'nın kuruluş döneminin izlerine dair bilgilerle donanan gençler tarih ve bilgi dolu gezinin arsından Gebze'ye döndü. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 41 Genç Osmanlı'nın Kuruluş Dönemine Ait Yerleri Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement