42 Maslak, Tatilde Çocukları Unutmadı - Son Dakika
Güncel

42 Maslak, Tatilde Çocukları Unutmadı

42 Maslak, sömestr tatilinin başlamasıyla birlikte öğrencilerin boş zamanlarını eğlenerek ve sanatla iç içe geçirmeleri için Etkinlik Treni'nin vagonlarını 42 Residence Lounge'da sanatla doldurdu

10.02.2016 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günlük yaşamın her anını sanatla çevreleyen ve sanatın yaşamı zenginleştirmesini ifade eden "Artful Living" konsepti ile hayata geçen 42 Maslak, 6 Şubat Cumartesi günü 42 Residence Lounge alanında çocuklar için çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sanatın, çocuğun kişilik gelişimi, sosyalleşmesi ve duygusal dışavurumu açısından öneminin bilincinde olan 42 Maslak, yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte öğrencilerin boş zamanlarını hem eğlenerek hem de sanatla iç içe geçirmeleri amacıyla Etkinlik Treni'nin vagonlarını 42 Residence Lounge'ta sanatla doldurdu. Çocuklar için; sanat, bilim ve spor aktivitelerinin yanı sıra, şehir, köy ve kültür gezileri de düzenleyen Etkinlik Treni'nin "Ben Bir Sanat Eseriyim" adını taşıyan bu özel etkinliğinde çocuklar Picasso, Osman Hamdi Bey, Frida Kahlo, Leonardo da Vinci gibi dünyaca ünlü ressamları yakından tanıma fırsatı buldu.

İster Kaplumbağa Terbiyecisi İster Mona Lisa

Hafıza oyunu ile başlayan etkinlikte, Frida Kahlo'dan Osman Hamdi Bey'e resim sanatına yön vermiş, iz bırakmış sanatçıların yapıtları çeşitli oyunlar ve teknikler kullanılarak, katman katman anlatıldı. Çocukların interaktif olarak katıldığı eğlenceli bir ortamda, eserler üzerinde kolaj çalışması yapıldı, tablolardaki başyapıtlar canlandırıldı. Kimi, Mona Lisa olurken kimi kaplumbağa terbiyecisi oldu. Böylece yapıtlardaki figürler, kişiler canlandırılarak eserleri yakından tanımaları, sanat eserini sevmeleri, sanatçıların ruh hallerini anlamaya daha da yaklaşmaları ve tatillerini eğlenerek geçirmeleri sağlandı. Çocuklar eğlenerek öğrenirken; aileler 42 Residence Lounge alanının keyfini çıkartıp, 42 Maslak Satış Ofisi'nin içinde yer alan Art!SPACE Gallery'deki Sıtkı Kösemen ''Sahne ve Bellek'' sergisini ziyaret etme fırsatını buldu.

Sergiler, söyleşiler ve özel etkinliklerle sanatı sürekli hayatın odak noktasında tutan 42 Maslak, Maslak'ın sadece ticaret hayatından ibaret olmadığını kanıtlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 42 Maslak, Tatilde Çocukları Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement