43 Günde 100 Bin Kişiye Ceza Kesen Sistem Koca İli Ayağa Kaldırdı - Son Dakika
Ekonomi

43 Günde 100 Bin Kişiye Ceza Kesen Sistem Koca İli Ayağa Kaldırdı

Uçak Banaz'da hizmete girdiği 43 günde 100 binin üzerinde hız ihlali cezası kesip tepkilere neden olan Trafik Denetleme Sistemi'ndeki cezaların bir kısmı iptal ediliyor.

12.01.2016 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Banaz Belediyesinin "Gelir Paylaşımlı Trafik Elektronik Denetleme Sistemi" kapsamında özel bir şirket ile imzaladığı protokol kapsamında ilçe içinden geçen yaklaşık 2 kilometrelik yolda 3 noktaya yerleştirilen 6 ölçüm cihazı, hizmete girdiği 43 günde 100 bin 718 hız sınırı aşma cezası kesti.

Hız ihlali yapan plakalara her bir ölçüm cihazının ayrı ayrı ceza kesmesi nedeniyle tepkiye neden olan sistemin ceza kestiği çok sayıda sürücü, cezaların iptali için mahkemeye başvurdu. Şikayetler üzerine konuyu gündeme alan Uşak Valisi Ahmet Okur'un talimatıyla sistem geçici süreyle kapatılarak aksaklıkların giderilmesi için Banaz Kaymakamlığı görevlendirildi.

Yeni düzenlemeyle hız ölçümü yapılan 3 noktadan 2'si iptal edildi, ilçenin giriş ve çıkışlarına hız ölçümü yapıldığına ilişkin uyarı levhaları yerleştirilmesi için çalışma başlatıldı.

Sistemin çalışmaya başlamasından itibaren aynı plakaya kesilen birden fazla trafik cezaları da iptal edilmeye başlandı.

"AMAÇ CEZA KESMEK OLMAMALI"

Uşak Valisi Ahmet Okur, yaptığı açıklamada, Banaz'da uygulanan sistemle ilgili olumsuzlukların giderildiğini belirtti.
Günlük ortalama 11 bin aracın geçiş yaptığı yolda can ve mal güvenliğinin korunması için her türlü tedbirin alındığını vurgulayan Okur, yeni düzenlemelerle sistemin günlük kestiği hız ihlali cezalarının yüzde 80 oranında azaldığına dikkat çekti.
Okur, şöyle konuştu:
"Sistemin can ve mal güvenliğini koruması amacına hizmet etmesi gerekiyor. İlçenin giriş ve çıkışlarına sistemin varlığını gösteren ve sürücüleri uyaran elektrikli taklar yerleştirilecek, hız ölçümü üç noktadan değil artık tek noktadan yapılacak, bu konunun takipçisiyiz. Bizim için vatandaşlarımızın can güvenliği her şeyden önemli. Amaç araçların ilçe merkezinden hızlı geçmesini önlemek olmalı sürücülere ceza kesmek olmamalı. İlçe giriş çıkışlarına belediye tarafından yerleştirilecek elektrikli uyarıcı takların çalışmasıyla sürücüler sistemin varlığından haberdar olacak ve ilçeden yavaş geçecektir. Gerekirse başka uyarıcı işaretlemelerin yapılmasını isteriz. Düzenleme yapılmadan önce sistem günlük ortalama 2 bin 300 araca hız aşım cezası uyguluyordu, son günlerde bu sayı 500'ün altına geriledi."

Konunun her yönüyle değerlendirildiğini, bundan sonrada konunun takipçisi olacaklara işaret eden Okur, yapılan düzenlemelerin uygulanmaya başlanmasıyla trafik ceza oranlarının daha da düşeceğini kaydetti.

Bu arada sistemin ölçümleri sonrası kesilen cezalar nedeniyle mahkemeye başvuran 15 sürücünün haklı bulunduğu ve trafik cezalarının mahkeme kararıyla iptal edildiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Uşak'ın İzmir-Ankara karayolu üzerindeki Banaz ilçesinde 2015 yılı Kasım ayında "Trafik Elektronik Denetleme Sistemi" (TEDES) kurulmuş, günlük ortalama 11 bin aracın geçiş yaptığı yolda 24 saat kesintisiz ölçüm yapan cihazlar, saatte 70 kilometre olan hız sınırının aşılıp aşılmadığını denetlemeye başlamış, 43 günde hız sınırı aşımı tespitiyle 100 bin 718 trafik cezası uygulanmıştı.

43 Günde 100 Bin Kişiye Ceza Kesen Sistem Koca İli Ayağa Kaldırdı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi 43 Günde 100 Bin Kişiye Ceza Kesen Sistem Koca İli Ayağa Kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • ..: Paraya doymadınız doymayacaksınız. 12 3 Yanıtla elazigli: sizde nankörlüge doymadiniz vatan düsmanlari 1 1
  • aydın: devlet vatandaşına tuzak kurmamalı 10 3 Yanıtla
  • za: akp doymuyor doymuyor doymuyor doymayacakta 10 3 Yanıtla
  • Maliyede memur: Maliye ye aylık belli bir para girişi olmak zorunda. Her ilin ayrıdır ödeyeceği miktar. O para toplanmak zorunda. Hiç birşey bulamazlarsa lastik dişlerini kontrol edip geçirirler 11 1 Yanıtla
  • KAAN: HANGİ MİLLETVEKİLİ BAKAN VE ÜST DÜZEY YETKİLİNİN ARACI ORADAN 70 KM İLE GEÇİYOR BENCE ONUN İNCELEMESİNİ YAPSINLAR..... 10 1 Yanıtla
  • bastonlu: trafikte para cezasi kaldirilmali,,onun yerine kirbac cezasi gelmeli :))):))) 10 0 Yanıtla
  • Konya : Almanya da ne cezalar var !!!!! Hiz yapan ödeyecek ya canla ya parayla iste bu kadar 5 4 Yanıtla
  • sehir ici yavas sürün: adamlar alismis sehir icinde son gaz gitmaye simdi zorlarina gidiyor adam olun yobazlar adam olun 7 2 Yanıtla
  • escobar: Düsünüyorumda türk milleti neden bu kadar %80 cahil ve gerizekali..isi gücü olmayanlar dolmus buraya yazik size ya sacma sapan yorumlar 4 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement