43.türkiye Paraşüt Şampiyonası Ödül Töreniyle Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

43.türkiye Paraşüt Şampiyonası Ödül Töreniyle Sona Erdi

43.türkiye Paraşüt Şampiyonası Ödül Töreniyle Sona Erdi

43. Türkiye Paraşüt Şampiyonası, yapılan kapanış töreniyle sona erdi.

13.09.2014 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

43. Türkiye Paraşüt Şampiyonası, yapılan kapanış töreniyle sona erdi. 6-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen şampiyonanın kapanış töreninde altı gün boyunca gökyüzü aşkıyla yarışan sporculara kupa ve madalyaları verildi. Törene katılan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK tarafından yapılan uçağın Ekim ayında uçacağını, bir sonraki şampiyonada sporcuların THK'nın ürettiği uçakla yarışmaya katılacağı müjdesini verdi.

43. Türkiye Paraşüt Şampiyonası kapanış törenine Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Türk Hava Kurumu İzmir Şube Başkanı Hami Gürtunca, Selçuk Havacılık Eğitim Merkezi'nden Muzaffer Karaca ve paraşüt sporcuları katıldı.

Törende konuşan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı; "Cesaret, duygu, sevgi, azim, gayret. Bunların birleştiği yerde her şey olur. Göklere çıkmak cesaret işidir" dedi.

Atatürk'ün "İstikbal Göklerdedir" sözünü hatırlatan Kaymakam Boyacı; şunları söyledi: "Bu söz geleceğe yönelik bir sözdür. Selçuk halkı bu söz ışığında programa yakın ilgi gösterdi. Paraşütçülerimiz akıl ve bedenle bir bütün içinde çalışarak bu başarıları kazandıkları için onları ve hocalarını tebrik ediyorum. Ayrıca, THK Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım'a kadar bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı ve Efes Havalimanı çalışanlarına şampiyona süresinde verdiği emeklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum."

Konuşmaların ardından yarışmada FS (Formation Skydriving) dalında dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Türk Hava Kurumu İzmir Şube Başkanı Hami Gürtunca ve Selçuk Havacılık Eğitim Merkezi Muzaffer Karaca verdi.

FS dalında; Türkiye 1'ncisi İnönü Okulu, 2.'si Anadolu BJK-A olurken üçüncü ABEM Grubu oldu.

43. Türkiye Paraşüt Şampiyonası'nda organizasyon komitesi amatör sporcuları teşvik amacıyla Türkiye ve Amatör dereceleri ayrı ayrı değerlendirdi.

Takım hedef dalında dereceye giren sporcular şöyle; Türkiye Takım Hedef ve Amatör Takım Hedef 1'ncisi Delianlılar, 2. THK Amatör Takım, 3. ise ABEM takımı oldu.

Ferdi hedef dalında dereceye giren sporcular, 1. Erdinç Köroğlu, 2. Haydar Karadoğan olurken, üçüncülüğü Umut Ekim Ergin aldı.

Amatör FS dalında dereceye giren takımlar şöyle: 1. ABEM, 2. Uçan Melekler, 3. Anadolu BJK oldu.

Önümüzdeki Yıl Yarışmayı Kendi Uçağımızla Gerçekleştireceğiz

Tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Türkiye Paraşüt Şampiyonası'nın 43'ncüsünün yapıldığını ve kapanış töreninde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu hatırlatarak bunun gurur verici bir etkinlik olduğunu belirtti.

Paraşüt sporunu Türkiye'de yaygınlaştırmak istediklerini ifade eden THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, bu sporu yapanların sayısı ne kadar çok artarsa ve bu faaliyet ne kadar çok yerde yürütülürse bunda başarılı olacaklarına inandığını kaydetti. Ülkedeki paraşüt sayısının az olduğunu ve bu rakamı artırmak istediklerine vurgu yapan Yıldırım; şöyle konuştu: "Bu sporu yapabilmek için sporcuya ve onun malzemelerine ihtiyaç var. THK şu an nerede kalmıştık diyerek 1955 yılında ara verdiği tekrar uçak üretimine başladı ve ilk üretilen uçak da bu ayın sonuna doğru fabrikamızdan çıkış yapacak. Ekim ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın programına bağlı olarak fabrikamızın açılışı yapılacak ve Ekim ayında da uçağımız uçacak. Bu tabi müjdeli ve hayırlı bir haber. Ülkemize hayırlı olsun."

Yıldırım, ikinci bir planda da hedeflerinin biri olan 20 kişilik uçak üretmek olduğunu duyurdu. Yıldırım; bu uçağı özellikle hem personel hem kargo taşınması hem de amatör havacılık faaliyetlerinde kullanmayı düşündüklerini belirterek şunları söyledi: "Bu uçağımız da 2017 sonu, 2018'in ilk aylarında tamamlanarak gök yüzünde görmeyi tahmin ediyoruz. Şu anda THK'nın mühendisleri bu konuda çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Ülkemizdeki imkan ve kabiliyetleri kullanarak yine halkımızın, devletimizin desteği ile bu uçağımızı üreteceğiz. Çünkü ben şuna inanıyorum. Türkler istedikleri zaman her türlü faaliyetin üzerinden gelirler, en zor günlerde bile başarılı olmayı bilirler. İnşallah bu hayırlı ve çok önemli olayı gerçekleştirmenin bahtiyarlığını 2017-2018 yıllarında yaşayacağız. Hayırlı olsun." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 43.türkiye Paraşüt Şampiyonası Ödül Töreniyle Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement