45 Derece Sıcaklıkta Pedal Çevirip İsrail'i Kınadılar - Son Dakika
Güncel

45 Derece Sıcaklıkta Pedal Çevirip İsrail'i Kınadılar

45 Derece Sıcaklıkta Pedal Çevirip İsrail\'i Kınadılar

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yılı kutlamaları kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından 9 Temmuzda İstanbul'dan başlatılan ve Lefkoşa'da son bulacak "Bisiklet ile Barış Turu"na katılan 31 bisikletçi, Mersin’in Silifke ilçesine ulaştı.

17.07.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yılı kutlamaları kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından 9 Temmuzda İstanbul'dan başlatılan ve Lefkoşa'da son bulacak "Bisiklet ile Barış Turu"na katılan 31 bisikletçi, Mersin'in Silifke ilçesine ulaştı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Sekreteri Beyazıt Yumuk ve beraberinde ki bisikletliler 45 derecece sıcağın altında pedal çevirip Silifke'de ki Kıbrıs Barış Hareketi Şehitliğine geldiler. Burada 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Şehitliği gezen gaziler duygu dolu anlar yaşadılar.

Amaçlarının Kıbrıs Barış Harekatı'nın uluslararası alanda tanınmasını sağlamak olduğunu belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Sekreteri Beyazıt Yumuk, "Bisikletle Barış Turu" etkinliğimiz, 9 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul'dan başlayıp 21 Temmuz 2014 tarihinde Lefkoşa'da sona erecek. Sona yaklaştık. Buradaki amacımızın birincisi KKTC'nin uluslararası ortamlarda tanıtılması, ikincisi amacımız ise 20 Temmuz 1974'te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıl dönümü etkinliklerine iştirak etmek ve bu törenlerin en iyi şekilde kutlanmasını sağlamak. Üçüncü amaç ön elemede sporun barış için yapıldığını Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünün ne kadar geçerli ve önemli olduğunu vurgulamak. Bisikletle Barış Turu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından organize edildi" dedi.

Yumuk, 45 derece sıcaklıkta pedal çevirmenin zor olduğunu belirterek, "Sıcaklıklar mutlaka etkiliyor. Ama bisikletçilerimiz bu amaca ulaşmak için canlarını dişlerine taktılar ve hiçbir zaman sitemde bulunmadılar. İsrail yıllardan bu yana mütekabat esasına göre hareket ettiklerini söylüyorlar. Bu Temmuz'un sıcağında bu mübarek günde bunların yaptığını tasvip etmiyoruz. Biz Osmanlının torunları olarak bunu tasvip etmiyoruz" dedi.

Şuan 25 bisikletli, 5 destek personeli 1 kişi de araç şoförü olmak üzere toplam 31 kişilik bir kafile olduklarını belirten Yumuk, şöyle devam etti:

"Türkiye içerisinde İstanbul'da başladı oradan Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara, Kulu, Konya, Karaman olup şuanda Mut'ta konaklıyoruz. Nasip olursa perşembe günü Silifke'ye intikal edeceğiz. Akşam da feribotla Taşucu'ndan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne hareket edeceğiz. 18 Temmuz sabahı Girne'ye intikal etmiş olacağız. Oradaki etkinlik ve programlara katılacağız. 19 Temmuz'da ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organize ettiği Lefkoşa'dan başlayıp Lefke, Güzelyurt ve Girne çerçevesinde etkinliğe devam edeceğiz. 20 Temmuz sabahı da kutlanacak olan Barış Harekatı yıldönümü etkinliklerine katılacağız."

Barış turuna katılan bisikletçiler arasında gazilerin yanı sıra Rusya Federasyonu ve Bulgaristan'dan sporcuların da yer aldığını belirten Kıbrıs Gazisi Ali Güngör, "Sıcağı hissetmiyoruz bile. Ben diyorum ki hiçbir ülkede kan akmasın. Herkes kardeştir. Filistin'miş, İsrail'miş Ortadoğu'ymuş herkes kardeştir. Kan dökülmesin" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 45 Derece Sıcaklıkta Pedal Çevirip İsrail'i Kınadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement