45 Yaşında Üniversiteyi Kazandı - Son Dakika
Yerel

45 Yaşında Üniversiteyi Kazandı

45 Yaşında Üniversiteyi Kazandı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Selman köyünde ikamet eden 45 yaşındaki Medine Kaplan, bu yıl girdiği üniversite sınavında yüksek öğretime girmeye hak kazandı.

12.09.2013 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Selman köyünde ikamet eden 45 yaşındaki Medine Kaplan, bu yıl girdiği üniversite sınavında yüksek öğretime girmeye hak kazandı.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimine devam edemeyen Medine Kaplan, bu yıl girdiği üniversiteye giriş sınavında Osmaniye Korkutata Üniversitesi Bahçe Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü'nü kazandı. Yüksekokulu kazanmasına rağmen içinde bulunduğu maddi imkansızlıklar nedeniyle kara kara düşünen Kaplan'ın imdadına, İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz yetişti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fırat Çelebi ile birlikte Selman köyüne giderek Medine Kaplan'ı ziyaret eden Kaymakam Erdinç Yılmaz, zor şartlar altında üniversite sınavını kazanan Kaplan'a eğitimini tamamlaması için maddi ve manevi tam destek verdi. Yılmaz, "Medine'nin bu başarısı, okumanın yaşının olmadığının en büyük göstergelerinden biri. Bu başarı, ileri yaşlara gelmiş veya eğitiminin ardından uzun zaman geçmiş olması nedeniyle okumaktan umudunu kesenler açısından çok güzel bir örnek teşkil ediyor. İmkansızlıklara ve köy şartlarına rağmen bir bayan üniversiteye girmeyi başarabiliyorsa bu çok önem arz eden bir durumdur. Bu bağlamda Medine'yi tebrik ediyorum" dedi.

Karşılaştığı zorluklara rağmen okumaktan hiçbir zaman vazgeçmediğini belirten Medine Kaplan ise, "İlkokulu dışarıdan, ortaokulu yatılı bölge okulundan, liseyi de öğretmen okulundan 1987 yılında bitirdim. 5 çocuklu ailenin tek kızıyım. Maddi imkansızlıklar nedeniyle yüksek öğretimimi yapamadığım gibi, akranlarım gibi evlenip yuva kurmak yerine hayvancılıkla geçinen ailemin geçimine katkı sunmak için evde çalışarak yaşamıma devam ettim. Okul yıllarında zeki ve çalışkan olmama rağmen, talihsizlikler bir türlü peşimi bırakmadı. Geçmiş yıllarda gazete bile okuyacak imkanımız yoktu. Şimdiki imkanlar sayesinde insanlar dershanelere gidebiliyor, kendilerini geliştirebiliyorlar. Köy yaşamında zamanımın büyük bölümü hayvancılık yapan aileme yardım etmekle geçerken, kitaplarla olan bağımı hiçbir zaman koparmadım. Okumaya olan ilgim sayesinde kendimi geliştirerek tek hayalim olan üniversiteye gidebilmek için bir yandan ev işleriyle uğraşırken, diğer yandan ders çalıştım. Azimle üstesinden gelinmeyecek sorun yok. Bu yıl girdiğim üniversite sınavında hayalimi gerçekleştirme fırsatını buldum, ancak sonrasında maddi imkansızlık sorunu bir kez daha karşıma çıktı. Yine de umudumu hiçbir zaman kaybetmedim. Sağ olsun Kaymakamımız bana sahip çıktı ve eğitim masraflarımı üstlenerek bana destek oldu. Tek isteğim ayaklarımın üzerine durabilmek ve bundan sonrası için köyde benim gibi olanaksızlıklar nedeniyle okuyamayan kız çocuklarına öncülük etmektir. İnsanda yeter ki azim olsun, başaramayacağı hiçbir şey yok" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 45 Yaşında Üniversiteyi Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement