47 Bin Dolara Aldığı Antika Otomobili 50 Bin TL'ye Yeniliyor - Son Dakika
Güncel

47 Bin Dolara Aldığı Antika Otomobili 50 Bin TL'ye Yeniliyor

47 Bin Dolara Aldığı Antika Otomobili 50 Bin TL\'ye Yeniliyor

Bursalı Tekstilci Cihan Güneş, klasik araç tutkusu olan kızı Dilara Güneş için artık antika olan 1959 model Chevrolet Convertible'ı, 47 bin dolara satın aldı.

13.04.2014 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursalı Tekstilci Cihan Güneş, klasik araç tutkusu olan kızı Dilara Güneş için artık antika olan 1959 model Chevrolet Convertible'ı, 47 bin dolara satın aldı. Cihan Güneş daha sonra bu otomobili, 50 TL ödeyerek, otomobili 55 yıl önceki haline getirip yenilemesi, aracın mavi olan rengini ise kızının isteği üzerine kırmıya dönüştürmesi için bu tür araçlara hayat veren Bursalı Kaparto Ustası Ali Ersöz'e teslim etti.

Klasik otomobil tutkusu olan Bursalı tekstilci Cihan Güneş, 18 yaşına giren kızına hediye olarak bir yıl önce 47 bin dolara satın aldığı 1959 model Chevrolet Convertible'ı verdi. Kızı Dilara Güneş'in isteği üzerine mavi renkte olan aracı orjinalliği bozulmadan kırmızıya dönüştürmeye karar veren Güneş, koleksiyon değeri yüksek olan aracı üç kuşak boyunca kaportacılık yapan Ali Ersöz'e teslim etti. Eskiyen parçaları için Amerika'dan orjinallerini getirten Güneş, aracın restorasyonu için 50 bin TL harcadı.

PAHALI BİR TUTKU

55 yıllık aracı yenilendikten sonra kendisinin kullanacağını söyleyen Dilara Güneş, klasik otomobil hayranlığının babasından geçtiğini belirtti. Güneş, klasik aracı kullanmanın kendisi için çok özel bir his olduğunu kaydederek, "Ehliyetimi aldım. Daha önce babamla birlikte bu araca biniyorduk. Şimdi ben kullanacağım. Klasik bir araca bindiğinizde kendinizi geçmişe dönmüş gibi hissediyorsunuz. Herkes eski araçlara ilgi duyuyor. Ama bu pahalı bir tutku. Nadir bulunan aracı 50 bin TL'ye yeniledik. Herhangi bir parçası bozulduğunda anında tamir edilemiyor. Yurtdışından parçaların gelmesini beklemek zorundasınız. Parçanın gelmesi ve yaptırabileceğiniz bir yer bulmak sorun. Ama farklı bir tutku olduğu için maliyetini düşünmüyorsunuz? dedi.

ORJİNALLİĞİ BOZULMADI

Aracın yenilenmesi için 6 aydır çalıştıklarını söyleyen Ali Ersöz de, '1959 model Chevrolet Convertible'dan Türkiye'de iki, üç tane var. Bu araç bize geldiğinde çalışıyordu. Ama orjinalliği bozulmadan yenilenmesi istendi. Tüm yürüyen aksamını, motorunu, boyasını yeniledik. Döşemeleri hakiki deriden yapıldı. Şuan parçaları toplamaya başladık. Fabrikadan çıkmış haliyle müşterimize iki hafta içinde teslim edeceğiz. Bu iş bir tutku yapan içinde yaptıran içinde. Ama ortaya bir eser çıkıyor diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 47 Bin Dolara Aldığı Antika Otomobili 50 Bin TL'ye Yeniliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement