49 Polisi Sorgulayacak Hakim Görüştüğü Sivil Şahsa Bağırdı: Kaç İsmail - Son Dakika
Güncel

49 Polisi Sorgulayacak Hakim Görüştüğü Sivil Şahsa Bağırdı: Kaç İsmail

49 Polisi Sorgulayacak Hakim Görüştüğü Sivil Şahsa Bağırdı: Kaç İsmail

Adliyede gözaltı süresi dolan 49 polisin sorgulanması öncesinde sorgulamayı yapacak olan hakim İslam Çiçek'in odasında bulunan bir şahsa "Kaç İsmail" dediği öne sürüldü.

26.07.2014 19:20  Güncelleme: 22:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da görülen 'Paralel Yapı' soruşturmasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Gözaltı süresi dolmasına rağmen şüpheli polislerin zorla adliyede tutulması tartışmalara neden olurken, aynı anda Hakim İslam Çiçek'in görüştüğü kişi akılları karıştırdı.

İstanbul Adliyesi'nde gözaltı süresi dolan 49 polisin sorgulanması öncesinde sorgulamayı yapacak olan hakim İslam Çiçek’in odasında toplantı halinde olduğu ve odada bulunan bir şahsa “Kaç İsmail” dediği ileri sürüldü. Olayı tutanakla tespit ettiren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve avukatlar ayrıca hakim İslam Çiçek, Savcı İrfan Fidan ve odada bulunan güvenlik görevlileri hakkında gözaltı süreleri aşılarak işlem yapılması nedeniyle Hakim Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) suç duyurusunda bulundu.

CHP'Lİ VEKİL ODAYA GİRDİ, HAKİM "TOPLANTIDAYIZ" DEDİ

Milliyet'ten Esra Alus'un haberine göre; Polislere tutuklama kararı çıkarılması beklenirken verilen arada hakim İslam Çiçek'in emniyet ve MİT görevlileriyle toplantı yaptığı iddia edildi. İddiaya göre; avukatlar kararla ilgili görüşmek için CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile birlikte Çiçek'in odasına girdi. Bu sırada Çiçek toplantı halinde olduklarını söyledi. Bunun üzerine Tanal toplantı yapılan kişilerin kim olduğunu sordu.

HAKİM "KAÇ İSMAİL" DİYE BAĞIRDI

Toplantıdaki kişilerden birinin TEM şube Müdürü Kayhan Ay, Başsavcı vekili Orhan Kapıcı ve kimliğini açıklamayan bir şahıs olduğu öğrenildi. Bu sırada hakim İslam Çiçek'in mavi tisörtlü şahsa "Kaç İsmail" diye bağırdığı ve bir anda kovalamaca yaşandığı belirtildi. Olay anını kamereya alan avukatlar ile vekil Tanal olanları tutanak altına alarak imzaladı.



AVUKATLAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Tanal ve avukatlar ayrıca savcı İrfan Fidan hakim İslam Çiçek ve emir komuta zincirindeki güvenlik görevlileri hakkında HSYK'ya suç duyurusunda bulundu. Şüphelilerin 'görevi kötüye kullanma, hürriyeti tahdit ve resmi evrakta sahtecilik' suçlarından cezalandırılması istendi. Şüpheli 66 polisin gece 01:30'da yasal gözaltı süreleri dolduğu halde gece 03:30'a kadar savcılık işlemlerinin devam etmesinin yasaya aykırı olduğu belirtildi.

İşte olaya ilişkin o tutanak:

ÖMER KAVİLİ: KÜRSÜDE BİR SİVİL ŞAHIS VARDI

İstanbul Baro Temsilcisi ve aynı zamanda Avukat Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Kavili, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İçeri girdiğimizde kürsüde bir sivil şahıs var bir eli cebinde. 'Bana güvenin, ben gereğini yapacağım' diyen bir sivil şahıs vardı. Cüppe giymesine gerek yoktu, cüppesiz çıplak gördük onu. Kürsüde verdiği kararı okuyamamıştır. Hiçbir delilleri göstermeden, sorgu yaptım diyor, buna adalet denir mi? Şu anda duruşmaya ara verildi. Eğer yargıç, İslam Çiçek, verdiği kararın arkasında olursa biz avukatları çevik kuvvet polislerine coplatacak. Kendi güvenliğini sağlayacak. Çünkü bir avukatlar çok tehlikeliyiz çünkü onlara hukuktan bahsettik. Hukuk tanımazlara kanunu maddeyle söyledik. Ama yargıç karar veremedi. 'Kararı yorumlayın, şartsız kabul edeceğiz' dedik. Sadece 'Gerek görmüyorum' diyebildi. Bunu bütün insanlar dinlesinler." şeklinde konuştu.

AVUKAT TURANLI: BU İNSANLAR SÜRÜNDÜRÜLÜYOR

Adliyedeki polislerden 16'sının avukatlığını yapan Ömer Turanlı ise "Gece iki buçuk itibariyle savcılığın işi bitmiştir. 49 kişi mahkemeye sevk edildi. Aradan 14 saat geçti ama bu 49 kişiden bir kişinin bile sorgusu alınmadı. Bu insanlar süründürülüyor mağdur ediliyor. Eğer böyle gidirse bu 49 kşinin ifadesi 10 gün sürecektir. Yargı tarihine kara bir leke olarak geçecektir." dedi.

TANAL: KİRLİ BİR İLİŞKİ VAR

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da “'İsmail kaç' diyen hakimin görüntüleri vardır. Burada kirli bir ilişki vardır. Derhal Adalet Bakanlığı, HSYK'nın bu pisliği temizlemesi lazım. Burada kirli karanlık ilişkiler vardır. Bu davayı takip eden avukatları kutluyorum. Şapka düşmüştür kel görünmüştür." dedi.



Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 49 Polisi Sorgulayacak Hakim Görüştüğü Sivil Şahsa Bağırdı: Kaç İsmail - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • MEMUR TEOMAN: LAFI UZATMAYA GEREK YOK, ZERRE KADAR USÜLSÜZLÜK VARSA ER VEYA GEÇ ÇIKAR ORTAYA. BEN DERİM Kİ EĞER BU GÖZALTINA ALINAN POLİSLER CASUS İSELER ZİNDANLARDA ÇÜRÜSÜNLER EBEDİYETE KADAR ÇIKAMASINLAR İÇERİDEN GEBERİP GİTSİNLER. . EĞER DEĞİLSELER HAKSIZLIĞA UĞRUYORSALAR, ALLAH HAKSIZ TARAFI KAHRU PERİŞAN EYLESİN, ALLAH HAKSIZ TARAFI REZİL-U RÜSVA EYLESİN. . . UNUTMAYALIM Kİ ASLA AMA ASLA YANLIŞ İŞ EBEDİYETE KADAR SÜRMEZ. . KİM HAKSIZSA ALLAH HAKSIZ TARAFIN BELASINI GECİKTİRMEDEN HEMEN VERSİN. . . AMİN. . . YARA VE GOCUNMA MESELESİ DERLER BUNA. . . AMİN DİYEN YEŞİL BUTONA BASABİLİR. . . SELAMETLE 83 3 Yanıtla
  • SİNEM: Zalimler için Yaşasın Cehennem! 51 2 Yanıtla
  • Alper Kaya: Mavi Tişörtlü Mit elemanı Hakime Hükümetin direktiflerini iletmek için oradaydı, bu Anayasal Suçtur. 31 7 Yanıtla
  • 1453 kartallar1: HAYALDI GERÇEK OLDU. . . . . . komünistler faşistler kardeş ve pelsinvanya uşagı oldu. . . . BU GÜZEL PROJE İÇİN TEŞEKKÜRLER RECEP TAYYIP ERDOĞAN 10 20 Yanıtla
  • antiex: kanıt yok diyen arkadaşlar daha neyin kanıtını bekliyorlar acaba? soruşturma devam ediyor ifadeler alınıyor bu aşamada kamuoyuna neyin ispatı açıklanacak az sabredin hepsi patır patır dökülüyor zaten mahkeme vs. sonrası çıkacak deliller . bilmiyorsanız susunda birşey biliyor sansınlar sizi . . . cahil cühelalar 1 10 Yanıtla
  • kahraman beşiktaş: SAYIN MECLİS BAŞKANI CEMİL ÇİCEK BEY ZATEN DEMİŞTİ ADALET BİTMİŞTİR DİYE BUNUN ÜZERİNE KONUŞMAYA GEREK YOK DEVLETİN BAŞI BUNU DİYORSA Bİ BİLDİĞİ VARDIR. ALLAH MİLLETİMİZİ KORUR İŞALLAAHHHHH. . . . . . . . . . 11 0 Yanıtla
  • doğan okur: ismail kışları afrika savanasında yazlarıda avrupanın yüksek kesimlerinde konaklayan bir kuş türüdür nesli tğkenmez üzeredir çok nadirde olsa adliyelerde gözükür muhabirimiz milyonda bir olan olayı görüntüledi hakim dayanamayıp türüne zarar gelicek diye kaç diye bağırmaya başladı puahahah 9 0 Yanıtla
  • AHMET AÇIKGÖZ: LAN NOLUYOR BU ÜLKEDE. . . KAÇ İSMAİL NE DEMEK. . . AKLIMA SAKARYADA BİR OTOBÜS ŞÖFÖRÜNÜN PİSTON DÜŞTÜ DEDİĞİ OLAY GELDİ ANİDEN. . . . 7 0 Yanıtla
  • KAÇAK: ASKERİ İÇERİ ATARSIN POLİSİ İÇERİ ATARSIN HIRSIZ OLDUMU SES YOK ACABA NEDEN AH BE ABİM SENİN NE İŞİN VAR OKUYUPTA OKUMA CAHİL OL ONLAR ÇALSIN 4 2 Yanıtla
  • hasan: kac ismail kac ismail kac al sana ileri demokrasi 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Batman'ın İkiköprü beldesi lale motifli aydınlatmalarla ışıklandırıldı
    13:09 Batman'ın İkiköprü beldesi lale motifli aydınlatmalarla ışıklandırıldı

    Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinde, belediye tarafından yapılan çalışmalar sonucunda caddeler lale motifli aydınlatmalarla ışıklandırıldı. Beşiri Kaymakamı ve İkiköprü Belde Belediye Başkan vekili Muhammed Yılmaz, yapılan çalışmaların beldeye büyük bir değişim getirdiğini ve İkiköprü'yü mutlu insanların yaşadığı bir belde haline getirmek için çalıştıklarını belirtti.

  • Ardahan'da Bahar Mevsiminde Yağan Kar Erimedi
    13:07 Ardahan'da Bahar Mevsiminde Yağan Kar Erimedi

    Ardahan'da bahar mevsiminde yağan kar, havaların soğuk seyretmesi nedeniyle erimedi. Kentte ilkbahar mevsiminin ilk ayı olan mart ayı boyunca yoğun kar etkili oldu. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında seyrettiği şehir, beyaz örtüyle kaplı bulunuyor. Mart ayının son günlerinde de soğuk seyreden hava nedeniyle il merkezindeki kar erimedi. Karla kaplı Ardahan Üniversitesi kampüsünde ise 'kara kış'ı aratmayan manzaralar oluştu.

  • Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan İstanbul'da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Manisa'da oy kullanacak
    13:07 Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan İstanbul'da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Manisa'da oy kullanacak

    31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan İstanbul'da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de memleketi Manisa'da ilk kez Genel Başkan olarak oy kullanacak. Ankara'da 8, İstanbul'da Erdoğan dışında 2 siyasi parti lideri sandığa gidecek.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk İlçe Terminali'ni Ziyaret Etti
    13:07 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk İlçe Terminali'ni Ziyaret Etti

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk İlçe Terminali'nin Mayıs ayında açılacağını belirterek, yeni terminalin Selçuk'a turizm pastasından aldığı payı büyüteceğini söyledi.

  • Düzce'de Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
    13:04 Düzce'de Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

    31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nde 'Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı' düzenlendi. İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder'in yanı sıra müdür yardımcıları ve sıralı amirlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda seçim güvenliği ve seçim tedbirleri konuları ele alındı. Toplantıda, seçim günü oy verme ve oyların sayımları süreçlerinde emniyet ve asayişin sağlanması için alınan tedbirler görüşüldü ve istişareler yapıldı.

  • Denizli'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık ve seçmen dağılımı belli oldu
    13:04 Denizli'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık ve seçmen dağılımı belli oldu

    Denizli'de yapılacak olan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde kurulacak 2 bin 632 sandıkta 800 bin 548 seçmen tercihini yapacak. İlçelere göre açıklanan rakamlara göre, toplamda 2 bin 631 sandıkta 800 bin 548 vatandaş oy kullanacak.

  • Fatih'te dehşet anları kamerada: Alacak verecek tartışmasında arkadaşını defalarca bıçakladı
    13:03 Fatih'te dehşet anları kamerada: Alacak verecek tartışmasında arkadaşını defalarca bıçakladı

    Fatih'te iki arkadaş arasında alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sırasında saldırgan, arkadaşını defalarca bıçakladı. Yaralı hastaneye kaldırılırken, olayın güvenlik kamerasına yansıyan anları dehşet vericiydi.

  • Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz
    13:03 Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da deprem çilesinin bitmesi ve trafik sorununun gündemden kalkması için karar vereceklerini söyledi. Kurum, inanç özgürlüğüne sahip çıkacaklarını ve belediyecilik hizmetlerinden herkesin eşit ve adil yararlanmasını sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca, depreme hazır bir İstanbul için çalışacaklarını vurguladı.

  • Bursa'da villada yangın ve patlama: 1 ölü, 1 ağır yaralı
    13:03 Bursa'da villada yangın ve patlama: 1 ölü, 1 ağır yaralı

    Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki İnkaya Mahallesi'nde bir villada yangın ve patlama yaşandı. Bir kişi hayatını kaybederken, villada bahçıvanlık yapan bir kişi ağır yaralandı. Polis ve itfaiye geniş çaplı soruşturma başlattı.

  • Adana'dan Bolu'ya dilenmek için gelen dilenci suçüstü yakalandı
    13:03 Adana'dan Bolu'ya dilenmek için gelen dilenci suçüstü yakalandı

    Adana'dan Bolu'ya dilenmek için gelen ve yaşlı gibi görünmek için kıyafetlerini değiştiren 40 yaşındaki dilenci, zabıta ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Dilenci, 2 saat içinde bin 595 TL topladı.

  • KAYMEK, Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki öğrencilere hijyen kurallarını anlattı
    13:03 KAYMEK, Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki öğrencilere hijyen kurallarını anlattı

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK, Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki öğrencilere hijyen kurallarını anlatmak için Kuaförlük Kursu düzenledi. Kursiyerler öğrencilerin saçlarını kesip, saç bakımı yaparken hijyen kitleri de hediye edildi.


Advertisement