4k Çözünürlüklü Akıllı Telefonlara Hazır Mısınız? - Son Dakika
Teknoloji

4k Çözünürlüklü Akıllı Telefonlara Hazır Mısınız?

4k Çözünürlüklü Akıllı Telefonlara Hazır Mısınız?

Akıllı telefon pazarında son yılların rekabet unsuru olan 2K yani QuadHD ekran teknolojileri UltraHD(4K)'ya taşınacak!

29.10.2014 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akıllı telefon pazarında son yılların rekabet unsuru olan 2K yani QuadHD ekran teknolojileri UltraHD(4K)'ya taşınacak! İşte detaylar…

Yeni bir akıllı telefon satın alırken kapaklı mı yoksa kızaklı mı? Markası ne? diye bakarken şimdi işlemci güçlerine, batarya ev hafıza kapasitelerine ve Selfie(özçekim) çılgığıyla beraber de kamera ve ekran çözünürlüklerine bakar olduk. Elbette ki teknolojiyi yakından takip etmek, bu nitelikleri değerlendirmekten geçiyor.

Kısa süre önce Sony, HTC, LG ve Samsung'un yeni nesil akıllı telefon modellerinde karşımıza çıkan QuadHD yani 2K ekran çözünürlükleri, OLED TV'ler ile tanıdığımız UltraHD(4K) ekran çözünürlüklerine dönüşüyor. Birkaç yıl öncesine kadar 720p(1280×720) 300ppi olan ekran teknolojileri şimdilerde 2K(2560×1440) 500 ve üzeri piksel yoğunluğu(ppi) ile dikkat çekiyor.

Japon merkezli popüler üretici Sharp, yeni nesil bir akıllı telefon piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Diğerlerinden farkı ne diye merak ediyorsanız, 4K ekran teknolojisini pazara ilk getiren marka olmayı başaracak. 4K için 2017 Sonbaharı olarak gün veren Samsung, Sharp'ın gerisinde kalacak gibi görünüyor.

5-6 inç ekran boyutu, 4096x2160p yani 4K ekran çözünürlüğü ile dikkat çekecek akıllı telefonun 842ppi değeriyle karşımıza çıkacağı duyuruldu. 2016 yılını bekleyin çağrıları, akıllı telefon pazarındaki rekabeti arttıracak gibi görünüyor.

The post 4K Çözünürlüklü Akıllı Telefonlara Hazır Mısınız? appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji 4k Çözünürlüklü Akıllı Telefonlara Hazır Mısınız? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement