5. Aba Güreşi Dünya Kupası - - Son Dakika
Spor

5. Aba Güreşi Dünya Kupası -

Hatay'ın Antakya ilçesinde dün başlayan "5. Aba Güreşi Dünya Kupası" organizasyonunda bugün Dünya Şampiyonası müsabakaları başladı.

14.09.2014 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Antakya ilçesinde dün başlayan "5. Aba Güreşi Dünya Kupası" organizasyonunda bugün Dünya Şampiyonası müsabakaları başladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Altınçay Futbol Sahası'nda düzenlenen etkinlikte Dünya Şampiyonası maçlarına 21 ülkeden 127 sporcu katıldı.

Mehteran takımının gösterisiyle ve İran ekibinin yöresel müzik eşliğinde "Aba Güreşi" raksıyla başladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, her geçen gün aba güreşlerinin dünya çapında daha da tanındığını ve gelecek yıllarda katılımın daha da artacağını belirtti.

Önümüzdeki yıllarda aba güreşlerinin daha modern bir ortamda yapılacağını ifade eden Başkan Savaş, şöyle devam etti:

"Aba güreşi artık dünyaya mal olmuş bir spor dalıdır. Son kez öyle bir ortamda yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda 2 bin 500 kişi kapasiteli aba güreşlerine özel bir mekan yapacağız. Gelen misafirlerimize daha güzel bir ortamda güreş seyretme imkanı vereceğiz. Bugün burada aba güreşlerinin dünyaya mal olmuş seçkin güreşçilerini ağırlıyoruz. Aramızda 6 dünya şampiyonu, 3 Asya ve 4 tane de Avrupa şampiyonu var. Herkesin güzel bir güreş izlemesini diliyorum."

Daha sonra güreş müsabakalarına başlandı.

-Aba güreşi-

Türk tarihinin en eski sporlarından olan ve dünyada giysiyle yapılan "ilk güreş branşı" olarak bilinen aba güreşinde, yağlı, serbest, grekoromen, karakucak ve judo stilleri uygulanıyor. Desenli kumaştan dikilen özel giysiyle yapılan sporda güreşçiler, bele sarılı kuşaktan tutarak rakibini devirmeye çalışıyor.

5. Aba Güreşi Dünya Kupası -
Kaynak: AA

Son Dakika Spor 5. Aba Güreşi Dünya Kupası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement