5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali Başladı

5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali Başladı

Forum Mersin Alışveriş Merkezi’nin, Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz’ın anısına bu yıl 5’incisini düzenlediği Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali, film gösterimleri ve söyleşiyle başladı.

24.05.2016 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Forum Mersin Alışveriş Merkezi'nin, Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz'ın anısına bu yıl 5'incisini düzenlediği Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali, film gösterimleri ve söyleşiyle başladı.

Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz'ı anmak amacıyla düzenlenen ve bu yıl festivale dönüştürülen Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nin açılışı, Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Vural Ülkü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinlikte, Yönetmen Emin Alper'in Tepenin Ardı ve Abluka filmlerinin gösterimi yapıldı. Gösterimlerin ardından geleceğin yönetmen adayı üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Yönetmen Alper, başarı yolcuğunu ve deneyimlerini paylaştı.

Daha sonra 5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali açılış töreni gerçekleştirildi. Jüri üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen açılışta ayrıca, Oberhausen Kısa Film Festivali Direktörü Lars Henrik Gass, Yönetmen Emin Alper, Yönetmen Can Candan, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Senem Duruel Erkılıç, Forum Mersin AVM Müdürü Adem Erol ile öğrenciler de yer aldı.

Forum Mersin, Mersin Üniversitesi ve Daraba Film Medya Event Tasarım işbirliğinde kurmaca, belgesel ve canlandırma/animasyon kategorilerinden toplam 260 filmin katıldığı ve her kategoriden 10'ar filmin finale kaldığı 5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali Gala Gecesi 27 Mayıs akşamı Forum Mersin Atıf Yılmaz Meydanı'nda düzenlenecek. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement