5 Avukat Hastanede Tedaviye Alındı - Son Dakika
Güncel

5 Avukat Hastanede Tedaviye Alındı

5 Avukat Hastanede Tedaviye Alındı

Avukatların basın açıklamasına biber gazlı müdahale (ek) 5 AVUKAT HASTANEDE TEDAVİYE ALINDI Ankara'daki terör olayını protesto için Alanya Adliyesi önünde toplanarak basın açıklaması yapmak isteyen ancak izinsiz olduğu gerekçesiyle polisin biber gazlı müdahalesiyle karşılaşan Alanya Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlardan 5'i, biber gazından etkilenerek hastanede tedaviye alındı.

15.10.2015 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avukatların basın açıklamasına biber gazlı müdahale (ek)

5 AVUKAT HASTANEDE TEDAVİYE ALINDI

Ankara'daki terör olayını protesto için Alanya Adliyesi önünde toplanarak basın açıklaması yapmak isteyen ancak izinsiz olduğu gerekçesiyle polisin biber gazlı müdahalesiyle karşılaşan Alanya Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlardan 5'i, biber gazından etkilenerek hastanede tedaviye alındı. Gazipaşa İlçesi'nde seçim çalışması yapan CHP Antalya Milletvekili ve adayı Mustafa Akaydın, Alanya'ya gelerek hastanedeki avukatları ziyaret etti.

CHP Alanya İlçe Başkanı Şengül Yeşildal'ın da eşlik ettiği Akaydın, ziyaret sonrası hastane bahçesinde gazetecilere açıklama yaptı. Yaşanan olayın savcının izin vermemesinden kaynaklandığını öne süren Mustafa Akaydın, "Milletvekili olarak arkadaşlara direktif verdim. Bu olayı soru önergesi olarak meclise taşıyoruz. Hesabı görülecektir. Ama en basit demokratik haklarını kullanan meslektaş grubuna karşı, adliyenin önünde göstere göstere, tahrik ederek, kışkırtarak, kalleşçe yapılan bir polis saldırısı var. Buna sebep olan başta başsavcı olmak üzere herkesi kınıyorum. Polisi de kınıyorum. Hukuki olmayan bir emri yerine getirdikleri için onlar da sorumlu. Bu işin takipçisi olacağız. HSYK'da bilet kesilmezse Anayasa Mahkemesi'ne, orada kesilmezse AİHM'e kadar gideceğiz" dedi.

'IRKÇILIĞA İTİLMESİNDEN KORKUYORUM'

Alanya Adliyesi önündeki olaylarda kullanılan biber gazının etkisinin ağır olduğundan bahseden Akaydın, şöyle dedi:

"Ben de geçmişte biber gazı yedim. Ama böyle hasar verdiğini bilmiyordum. Arkadaşlara hediye olsun diye değişik bir gaz sıkmışlar. Şöyle bir tehlike seziyorum. Alanya seçilmiş bir bölge görünümünde. Bu tür eylemler Türkiye'nin her yerindeki barolarda ve adliyelerde yapıldı. Bunlar demokratik hak olarak görüldü. Oralardaki polisler ve savcılar tarafından bu işlem reva görülmedi. Ama Alanya'da 2 gündür olumsuz olaylar yaşanıyor. Bir kışkırtma ortamı var. Bu kışkırtmanın ırkçılık provokasyonuna kadar itilmesinden korkuyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5 Avukat Hastanede Tedaviye Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement