5 Bin Yıllık Tuz Mağarasına Hayran Kaldılar - Son Dakika
Yerel

5 Bin Yıllık Tuz Mağarasına Hayran Kaldılar

5 Bin Yıllık Tuz Mağarasına Hayran Kaldılar

Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi ve Beykoz Belediyesi işbirliğinde Beykoz Çankırılılar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEYÇANDER) üyeleri Çankırı’daki 5 bin yılık Tuz Mağarası ile kentin tarihi ve turistik alanlarını ziyaret etti.

13.07.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi ve Beykoz Belediyesi işbirliğinde Beykoz Çankırılılar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEYÇANDER) üyeleri Çankırı'daki 5 bin yılık Tuz Mağarası ile kentin tarihi ve turistik alanlarını ziyaret etti.

Tuz mağarasını ziyaret eden grup burada mağara ve mağara tarihi ile ilgili bilgiler aldı. Kaya tuzunun doğal iyonlaştırıcı özelliği nedeniyle mağaranın, astım, bronşit gibi üst solunum yolu hastalıklarının tedavisinde etkili olduğunu ifade eden mağaradaki Maden Mühendisi Murat Danacı, Çankırı Tuz Mağarası'nın dünyanın en büyük tuz rezervlerinden birisi olduğunu anlattı.

Beykoz Çankırılılar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bilal Karabacak da mağaranın Çankırı turizmi için önemli olduğunu belirterek, mağaranın tanıtımı için çeşitli çalışmalar yapılması gerektiği vurguladı.

Tuz Mağarası'nı ziyaretinin ardından Tarihi Çamaşırhane'de Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'la bir araya gelen grup, kentle ilgili genel bilgiler aldı.

Vali Özcan, Türk kültürü içerisinde önemli bir yere sahip olan Ahilik ve Yaran geleneğinin Çankırı'da aslı gibi yaşatıldığını ifade ederek, Çankırı'nın gelenek ve göreneklerine bağlı bir Anadolu kenti olduğunu kaydetti.

Misafirleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Özcan, ziyaretçilere Çankırı Kalesi, Taşmescit, Buğdaypazarı Medresesi ve Çivitcioğlu Medresesi gibi tarihi mekanları gezmelerini önerdi.

BEYÇANDER Başkanı Bilal Karabacak da ziyarette kendilerine destek olan Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi ve Beykoz Belediyesi 'ne teşekkür etti. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5 Bin Yıllık Tuz Mağarasına Hayran Kaldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement