5 Dilde 7 Hikâye" Expo 2016'da Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

5 Dilde 7 Hikâye" Expo 2016'da Tanıtıldı

5 Dilde 7 Hikâye" Expo 2016\'da Tanıtıldı

Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından desteklenen “5 dilde 7 hikâye” isimli projenin tanıtımı EXPO 2016 Antalya’da yapıldı.

30.09.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından desteklenen "5 dilde 7 hikaye" isimli projenin tanıtımı EXPO 2016 Antalya'da yapıldı. Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini çocukların anlayacağı bir dille kaleme alındığı 7 kitap, EXPO 2016'yı ziyaret eden yerli ve yabancı çocuklara dağıtılacak.

Antalya'nın tarihi ve doğal güzellikleriyle, kültürel zenginliğini çocuklara tanıtmak amacıyla, yazar Nevcihan Onay Öyken tarafından kaleme alınan, Yıldız Kaynak tarafından resimlenen, "5 dile 7 hikaye" isimli kitap serisinin tanıtımı EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Başbakanlık Tanıtım Fonu tarafından desteklenen "Dünya Çocukları Antalya ile Tanışıyor" isimli proje kapsamında kaleme alınan 7 kitapta, Kaleiçi, Alanya, Manavgat, Kurşunlu, Olimpos, Çıralı, Tahtalı, Antalya Müzesi, Konyaaltı, Myra, Demre, Kekova, Aspendos, Perge, Side, Karain Mağarası ve Termesos'ta geçen hikayeler yer alıyor.

Antalya'nın renkli yüzünü çocukların anlayacağı bir dille anlatan kitap serisi "Tarihin Kucağında", "Kral Yolundan Doruklara", "Noel Babadan Batık Şehre Yolculuk", "Korsanlarla Hazine Avı", "Uygarlığın İzinde", "Cıvıl Cıvıl Kaleiçi", "Müzede Zaman Makinesi" başlıklı hikayelerden oluşuyor. Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça dillerinde basılan kitaplar, EXPO 2016 Antalya'yı ziyaret eden yerli ve yabancı çocuklara dağıtılacak.

Kitap tanıtımına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık ile birlikte kitaplarda yer alan çizimlerin yer aldığı sergiyi gezdi. Başkan Türel daha sonra yazar Nevcihan Onay Öyken ile kitaplar hakkında sohbet etti.

"Antalya'nın değerlerini çocuklarımıza anlatmalıyız"

Projeyi fikir aşamasından itibaren takip ettiğini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın çok büyük zenginliklere sahip olduğunu belirterek, Antalya'nın bu zenginliklerini çocuklara küçük yaştan itibaren anlatmanın kentlilik bilincine de katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Türel, "Çocuklarımıza verdiğimiz önem çerçevesinde EXPO'ya çiçek ve çocuk temasını verdik. Çocuklarımız geleceğimiz. EXPO'ya çiçek ve çevre mantığını yakıştırdık. Öyle yola çıktık ve öyle devam ediyor" dedi.

Kitapları kendi çocuklarına da okutacağını belirten Başkan Türel, "Antalya'nın tarihini, Antalya'nın değerlerini bir masalsı anlatım diliyle çocuklarımıza öğretmek, onların gelecekte de bu topraklara çok daha fazla değer vererek bu coğrafyanın önemini idrak ederek yaşamalarını vesile olacaktır" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5 Dilde 7 Hikâye' Expo 2016'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement