5 Eylül 2012 Mühimmat Depo Patlamasını 3. Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

5 Eylül 2012 Mühimmat Depo Patlamasını 3. Yıldönümü

5 Eylül 2012 Mühimmat Depo Patlamasını 3. Yıldönümü

Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen ve 25 askerin hayatını kaybettiği mühimmat depo patlamasının yıl dönümünde şehit askerler için bir anam programı düzenlendi.

05.09.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen ve 25 askerin hayatını kaybettiği mühimmat depo patlamasının yıl dönümünde şehit askerler için bir anam programı düzenlendi. Etkinlikte gözyaşları yine sel oldu.

5 Eylül 2012 tarihinde Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında akşam saatlerinde askerlerin mühimmat sevkiyatı sırasından depolardan birinde meydana gelen patlamada 25 asker şehit olmuş, 4'ü asker 8 kişi ise yaralanmıştı. Üzerinden 3 yıl geçen acı olayın sene-i devriyesinde şehit ailelerinin de katılımı ile patlamanın meydana geldiği kışlanın önünde bir anma etkinliği gerçekleştirildi. 75'e yakın şehit ailesinin katıldığı anma törenine, ayrıca AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, MHP Mehmet Parsak da katıldı. Kışla yakınına kurulan çadırdı, aileler protokol üyelerinin taziyelerini kabul etti. Acının seni-i devriyesinde ailelerinin gözyaşları yine sel olurken, olayın 3 üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen birçok ailenin halen acısı tazeymiş gibi ağıtlar yakarak ağlamaları ise yürekleri dağladı. Anma etkinliğinde şehir askerler için öğlen namazı öncesi Ataköy Deper Sultan Camiinde Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından mevlid-i şerifte okutuldu. Mevlid öncesi bazı şehit aileleri protokol üyeleri ile birlikte saf tutarak öğlen namazını da kıldılar.

"ÇOCUKLARIMIZIN KATİLLERİNİ İSTİYORUZ"

Anma etkinliğinde söz alan patlama şehitlerinden Onur Dülger'in babası Zekai Dülger, çocuklarının hayatlarını kaybettiği olayla ilgili açılan davanın halen sürdüğünü ancak bir karara varılmadığını hatırlattı. AK Partili milletvekillerinden bu konuya sahip çıkmalarını beklediklerini ifade eden Dülger, "Davanın süresinde sona gelindi gibi gözüküyor. Ancak baktığımız zaman sanık albay emekli oldu. Mahkeme başkanı başka bir yere tayin oldu. Yeni gelen mahkeme başkanı eğer bu kararı verecekse devletin ve yürütmenin buradaki azmini sizlerin bilgisine sunmak istiyorum. Yürütmede olan AK Partili vekilimden katilleri istiyoruz, muhalefette olan CHP'li vekillerden de destek istiyoruz. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu çocukların katillerini biz er ya da geç bulacağız. Albay emekli oldu diğer iki sanık ise, eğer bu olay sabotaj değilse halen devlette çalışıyor ve maaş alıyor, tatilini yapıyor bizde burada çocuklarımızın vefatını konuşuyoruz. Bir başka önemli olan konu daha var 2 senedir konuşuluyor, burada bir anıt yapılacak mı? Ben bu konuyu Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler Paşa'ya da sordum. Ancak her şeyin artık Milli Savunma Bakanlığı'na devir edildiğini eğer burada bir anıt yapılacaksa buna yürütmenin karar vereceğini söylediler. Buna AK Partili vekillerin sahip çıkmasını, CHP'li vekillerinden destek vermesini istiyoruz" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 5 Eylül 2012 Mühimmat Depo Patlamasını 3. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement