5 Gence Toplumsal Yaşam Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

5 Gence Toplumsal Yaşam Anlatıldı

5 Gence Toplumsal Yaşam Anlatıldı

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde, yetiştirme yurtlarında kaldıktan sonra reşit olup bir kamu kurum veya kuruluşuna yerleştirilerek işe başlatılan 35 gence, toplumsal yaşamın kuralları anlatıldı.

04.03.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde, yetiştirme yurtlarında kaldıktan sonra reşit olup bir kamu kurum veya kuruluşuna yerleştirilerek işe başlatılan 35 gence, toplumsal yaşamın kuralları anlatıldı.

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 'İş Hayatına Uyum' konulu eğitim semineri düzenlendi. Seminere yetiştirme yurtlarında kaldıktan sonra reşit olup bir kamu, kurum veya kuruluşuna atama ile devlet memuru olarak yeni yerleştirilen 15'i kız 35 genç katıldı.

İl Müdürlüğü binası toplantı salonunda düzenlenen seminere Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Manisa Valiliği Yazı İşleri Müdürü Cihangir Deniz, Manisa Celal Bayar Ünivesitesi (CBÜ) Sosyal Hizmetler Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Baydur ile Manisa Defterdar Yardımcısı Alpay Ekici katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, yetiştirme yurtlarında reşit olduktan sonra devlet tarafından bir işe yerleştirilen gençlerin birçoğunun, iş hayatında sıkıntılar yaşadığını tespit ettiklerini söyledi. Konan, "Birçok gencimizin, bizden ayrılıp işe yerleştikten sonra hem bizim yetiştirmemizden kaynaklı hem de özel hayatları sebebiyle iş hayatlarında bir takım sorunlar yaşadığını tespit ettik. Bunun öncelikli sebebi bu gençlerimize, yetiştirme yurdunda kaldıkları müddetçe toplumsal yaşama ve iş hayatına alıştıracak eğitimleri veremememizden kaynaklıyor. Ancak artık bunları aştık. Devlet korumasında olan çocuklarımızı toplumsal yaşama kazındırmak için çeşitli çalışmaları hayata geçirdik" dedi.

"TOPLUMSAL YAŞAM KURALLARINI BİLMİYORLAR"

Özellikle iş hayatına atılan gençlerin parayı ne şekilde kullanacağı, toplumsal yaşamda ve iş hayatında nasıl davranması gerektiği konularında bir takım endişelerin olduğunu dile getiren Konan, "Bazı gençlerimiz iş hayatındaki yükümlükleri tam manasıyla bilmiyor. Eline geçen ilk maaşını nasıl değerlendireceğine karar veremiyor. Kendisine verilen ilk kredi kartını sanki hiç geri ödenmeyecekmiş gibi harcıyor. Bu tür sorunlar birikip, gelecekte daha büyük sorunları ortaya çıkarıyor. Bu sorunların yaşanmaması için bu tür seminerlere ağırlık vereceğiz. Gençlerimizi toplumsal yaşam kurallarını, iş hayatı kurallarını, parayı kullanım ekonomisi konuları hakkında bilgilendireceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seminere katılan gençlere Konan tarafından 'İş hayatının yükümlülükleri' ve 'Protokol görgü kuralları', Manisa Valiliği Yazı İşleri Müdürü Cihangir Deniz tarafından '657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu', CBÜ Sosyal Hizmetler Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Hakan Baydur tarafından 'Etkili iletişim ve beden dili', Defterdar Yardımcısı Alpay Ekici tarafından da 'Bütçe yönetimi' konularında bilgiler verildi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5 Gence Toplumsal Yaşam Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement