5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlandı

5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlandı

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği kapsamında Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.

05.06.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği kapsamında Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.

Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk tarafından Zonguldak Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Törene, Zonguldak Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, daire müdürleri ve şube başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, "21. Yüzyıla giren dünyamız, 7 milyarı aşan nüfusuyla doğal kaynaklar üzerine büyük bir baskı oluşturmaktadır. Özellikle, ülkelerin ekonomik bakımdan kalkınmışlık düzeyini artırmaya yönelik başlayan sanayileşme hareketleri ne yazık ki çevre sorunlarını da beraberinde getirmiştir. Artık yerel bir sorun olmaktan çıkaran evrensel bir boyut kazanmış olan çevre sorunları dünya ülkelerini tehdit eden bir olgu haline gelmiştir. Bugün, dünyamızın havası, suyu, toprağı hızla kirleniyor, denizleri çöplüğe dönüşüyor, ormanları ve canlı türleri hızla yok oluyor. Sonuçları doğrudan canlı hayatını etkileyen bu sorunlar sadece devletlerin değil, birey olarak tek tek hepimizin üzerinde düşünmesi gereken hayati bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Elbette ki, bu problemlerin çözümünün yalnızca devletten ya da devletin bir kurumundan beklenmesi de yanlış olur. Ortak soruna ortak çözüm anlayışıyla ülkemizdeki tüm kurumların bu sorunların çözümünde aktif görev alması gerekmektedir. Nitekim anayasamızın 56. maddesi bunu herkese görev olarak vermiştir. Özellikle doğal kaynakları kullanırken tasarruflu davranıp daha az kaynak kullanmak, kirletmeden kullanmak ve korumak zorundayız. Unutmayalım ki, kirletmeden korumak temizlemekten daha ekonomik ve ucuzdur. Bu çerçevede, bakanlığımız aldığı sorumlulukların bilincinde, çevre eğitimini toplumun tüm kesimlerinde istenilen düzeyde gerçekleştirebilmek için mevcut olan tüm imkanları seferber ederek kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içinde çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm çabamız gelecek nesiller daha yaşanabilir bir dünya bırakmaktadır" dedi.

Konuşmanın ardından Zonguldak Mehmet Çelikel Anadolu Lisesi öğrencisi Burcu Çimen tarafından Ulusal Çevre Andı okundu ve öğrenciler tarafından tekrar edildi. Daha sonra Devrek Belediye Şehir Bandosu tarafından törene katılanlara mini bir konser verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement