5'inci Uluslararası Altın Çınar Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

5'inci Uluslararası Altın Çınar Ödülleri Sahiplerini Buldu

5\'inci Uluslararası Altın Çınar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kocaeli'nde yayın yapan "Haber 262" adlı yerel internet sitesinin organizasyonuyla bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Altın Çınar Onur Ödülleri görkemli bir törenle sahiplerine verildi

18.05.2011 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nde yayın yapan "Haber 262" adlı yerel internet sitesinin organizasyonuyla bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Altın Çınar Onur Ödülleri görkemli bir törenle sahiplerine verildi.

İzmit'te Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 5. Uluslararası Altın Çınar Onur Ödül törenine Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kanceska Milevska, Kültür ve Turizm Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ödül almaya hak kazanan sanatçılar ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

ALTIN ÇINAR ÖDÜLLERİ BAKANLARA

Törende Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kanceska Milevska'ya Altın Çınar Kültür Ödülü verildi. Törene katılamayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ödülünü Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç Kocaeli Valisi Ercan Topaca'dan aldı.

Altın Çınar ödül töreninin kültür hizmeti olduğunu söyleyen Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç, "Yapılan çalışmaların taçlandırılması çok önemli. Ülkemizin değerli şahsiyetlerinin yaşamları boyunca yaptıkları çalışmaları ödüllere layık görülerek taçlandırılması beni sevindirdi. "dedi.

Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kanceska Milevska ise konuşmasında Kocaeli'ne gelmekten onur duyduğunu ve Türkiye'nin Makedonya'ya herzaman sağduyulu davranarak her konuda yardımcı olduğunu söyledi.

ESERLERİN YIKILMADIĞI BİR TÜRKİYE İSTİYORUM

Altın Çınar Sanat Ödülü almaya hak kazanan Serra Yılmaz yaptığı konuşmada 5. Uluslararası Altın Çınar Onur Ödül törenini önemsediğini söyledi. Yıllar önce İzmit'e bir müsabaka için eskrimci olarak geldiğini ve bir hafta boyunca da burada misafir olduğunu söyleyen Yılmaz, "Şimdi de İzmit'e ödül almaya geldim. Sanatçı ve eserlerinin yıkılmadığı bir Türkiye istiyorum. " dedi. Salonu dolduranlar bu sözyleri üzerine Serra Yılmaz'ı uzun süre alkışladı.

Tüm ödüllerin dağıtımının ardından aynı zamanda 'Dostluk ve Barış Ödülü' alan Makedonyalı sanatçı Esma Recepova söylediği parçalarla izleyicilere unutulmak bir konser verdi.

5. Altın Çınar Onur Ödülü alan diğer isimler şöyle:

Dostluk ve Barış Ödülü: Esma Recepova

Edebiyat Başarı Ödülü: Ahmet Ümit

Sinema Onur Ödülü: Perran Kutman

Altın Çınar Sanat Ödülü: Serra Yılmaz

Özel Ödül: İnan Kıraç Pera Müzesi (Suna ve İnan Kıraç Vakfı)

Yaşam Boyu Onur Ödülü: Ayla Algan

Moda Başarı Ödülü: Vural Gökçaylı

En Başarılı Gazeteci TV Programcısı: Balçiçek İlter

En Başarılı TV Oyuncusu Ödülü: Tolga Sayışman

Altın Çınar Onur Ödülü: Erkan Özerman

Müzik Onur Ödülü: Mehveş Emeç

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5'inci Uluslararası Altın Çınar Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement