5 Kelime Konuşamaz" Denilen Ertuğrul Koroya Girdi - Son Dakika
Kültür Sanat

5 Kelime Konuşamaz" Denilen Ertuğrul Koroya Girdi

Doktorların "asla konuşamaz, okuma yazma öğrenemez" dediği 9 yaşındaki otizmli Ertuğrul, annesinin mücadelesiyle okuma yazma öğrendi, engelliler korosuna katıldı; yüzmeden müziğe birçok alanda başarı gösterdi Oğlunu topluma kazandırmak için mücadele veren aynı zamanda Türkiye Otizm Federasyonu Başkan.

30.07.2014 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSMİHAN ÖZGÜVEN - Doktorların "5 kelime dahi konuşamaz, okuma-yazma öğrenemez" dediği ağır otizmli 9 yaşındaki Ertuğrul, annesinin mücadelesiyle okuma-yazma öğrenmesinin yanı sıra yüzmeden müziğe birçok alanda başarı göstererek diğer otizmli çocuklara örnek oluyor.

Ailesinin 9 aylıkken kendileriyle göz teması kurmaması üzerine rahatsızlığı fark edilen ve yüzde 90 seviyesinde otizmli olduğu tespit edilen Ertuğrul, annesinin desteğiyle kendini her geçen gün daha da geliştiriyor.

Gitar, bağlama çalan, engelliler korosunda yer alan Ertuğrul'un diğer bir hobisi de yüzme... Hemen her gün havuzda çalışmalar yapan Ertuğrul, ailesinin ilgisi ve eğitimi sayesinde kısa süre önce yüzmede Akdeniz Bölge Şampiyonluğunu elde etti.

Ertuğrul'un en büyük destekçisi ise onun topluma kazandırılması için büyük bir çaba veren annesi Sara Gök.

Oğlunun otizmli olduğunu uzun bir süre kabullenemediklerini, sürekli "niye biz" diyerek isyan ettiklerini, birçok kişiden rahatsızlığını dahi sakladıklarını söyleyemediklerini ifade eden anne Gök, bu isyanlarının sonucunda hiçbir şey elde edemeyeceklerini anlayınca "kolları sıvadıklarını" kaydetti.

"İlk iş okul açılmasını sağladım"

Öncelikle oğlunun rahatsızlığına uygun bir yerde eğitim alabilmesi için büyük mücadele verdiğini belirten anne Gök, "Oğlumu okula kaydettirmek istedim. Ancak, Hatay'da böyle bir okul yoktu. Bunun için sürekli dilekçeler vererek okul açılmasını sağladım. Kayıt yaptıran ilk öğrenci de Ertuğrul. Şu an Ertuğrul okuldan mezun oldu. Doktorların "asla konuşamaz, 'anne' diyemez" dediği oğlum; eğitim, ilgi ve sevgi sayesinde konuşmasının yanı sıra okuma-yazma öğrendi" diye konuştu.

Şu an Türkiye Otizm Federasyonu Başkan Yardımcılığı ve Hatay Otizmliler Derneği temsilciliğini yürüttüğünü vurgulayan anne Gök, oğlunun yaşıtlarına oranla yavaş da olsa büyük ilerlemeler kaydettiğini ve herkesi şaşırttığını anlattı.

Ertuğrul'un gitar ve bağlama çaldığını, yüzme sporuyla ilgilendiğini belirten anne Gök, oğlunun kentteki diğer otizmli çocuklara öncülük yaptığını söyledi.

Oğlunun gösterdiği azimle kısa süre önce yüzmede Akdeniz Bölge Şampiyonu olduğunu ifade eden anne Gök, "Oğlumun yüzüyor olması büyük başarı. Çünkü otizmli çocukların komut alması çok zor. Bunu yapabilmesi bile büyük bir yetenek. Hayalim, Ertuğrul'un kendi kendine yetebilecek duruma gelmesi ve milli bir sporcu olarak diğer otizmli çocuklara örnek teşkil etmesi" dedi.

Antrenörü Kamil Köseoğlu ise 1 yıldır çalıştıklarını ve Ertuğrul'un yüzmede çok başarılı olduğunu söyledi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 5 Kelime Konuşamaz' Denilen Ertuğrul Koroya Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement