5 Mahalle, 2 İftar Sofrası - Son Dakika
Yerel

5 Mahalle, 2 İftar Sofrası

5 Mahalle, 2 İftar Sofrası

Ramazanın bereketini mahalle iftarlarıyla paylaşan Mamak Belediyesi, bu kez iftar sofralarını Üreğil, Köstence, Araplar, Dostlar ve Derbent Mahallesi’nde kurdu.

14.07.2014 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazanın bereketini mahalle iftarlarıyla paylaşan Mamak Belediyesi, bu kez iftar sofralarını Üreğil, Köstence, Araplar, Dostlar ve Derbent Mahallesi'nde kurdu.

Üreğil Mahallesi Yoncalık cami önünde ve Eserkent Anfa İlköğretim Okulu Bahçesi'nde gerçekleştirilen iftar programlarına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

Mahalle iftarları sayesinde komşuların, arkadaşların ve mahalle sakinlerinin aynı sofra etrafında bir araya geldiğine dikkat çeken Akgül, "Bu sofralarda muhabbetimiz, komşuluk ilişkilerimiz artıyor. Tüm mahalle bir araya geliyor. Yine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu ramazanda da bu kutlu ayın ruhuna uygun etkinlikler düzenliyoruz" dedi.30 Mart yerel seçimlerinde kendisine oy vererek tekrar hizmet etme fırsatı tanıyan Mamaklılara teşekkür eden Akgül, 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos'ta ilk turda Cumhurbaşkanı seçilmesi için sizlerin oylarınıza talibiz" dedi.

RAMAZAN ŞERBETİ GELENEĞİ SÜRÜYOR

Kanuni Sultan Süleyman'ın sıcak bir yaz günü Yeniçeri ortalarını ziyaret ve teftiş ederken susayıp içtiği ve içtiği tası altınla doldurduğu şerbet de her iftarda olduğu gibi iki mahallede de geleneksel olarak dağıtıldı. Osmanlı kıyafetleri ile seyyar güğümlerde şerbetçilerin Osmanlı Şerbeti ikramı yapmaları vatandaşların ilgisini çekti. Mamak Belediyesi Osmanlı'da seyyar güğümlerde şerbet ikramı kültürünü Ramazanda yeniden canlandırırken, şerbetten içenler; Osmanlı Sebil kültürünün Mamak'ta da yaşatılması ve uygulanmasından dolayı Başkan Akgül'e teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5 Mahalle, 2 İftar Sofrası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement