5 Metre 80 Kiloluk Dev Piton Yılanı Diyarbakırlıları Korkuttu - Son Dakika
Yerel

5 Metre 80 Kiloluk Dev Piton Yılanı Diyarbakırlıları Korkuttu

5 Metre 80 Kiloluk Dev Piton Yılanı Diyarbakırlıları Korkuttu

Avrasya Sirki, seyirlik gösterilerinin yanı sıra, 5 metre boyunda, 80 kilo ağırlığındaki dev piton yılanlarıyla yaptıkları "Şahmaran Gösterisi" izleyenleri korkuttu.

26.06.2016 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayı boyunca Diyarbakır'da gösteri yapacak olan Türkiye'nin ilk sirklerinden olan Avrasya Sirki, seyirlik gösterilerinin yanı sıra, 5 metre boyunda, 80 kilo ağırlığındaki dev piton yılanlarıyla yaptıkları "Şahmaran Gösterisi" izleyenleri korkuttu.

Türkiye'nin ilk sirki olan Avrasya Sirki sanatçıları Diyarbakır'da, Urfayolu üzerindeki Mega Center AVM'nin ön otoparkına kurdukları açık hava gösteri merkezinde Ramazan ayı süresince her akşam, iftardan sonra "Ramazan Eğlencesi" isimli gösteri sunuyor.

Avrasya Sirki sanatçıları, Diyarbakır'ın çok kadim bir kültürü olan, ancak 40 yıldır kesintiye uğrayan "Canbazhane" geleneğini yeniden canlandırırken, yok olmaya yüz tutan geleneksel seyirlik sanatları da halka tanıtıyor. Topluluk, "Hak Dostum Hak, Bütün Bunlar Bize Müstehâk" isimli Hayal Perdesi (Hacivat-Karagöz) gösterisinin yanı sıra, sihirbazlık, parendebazlık, ateşbazlık, akrobatlık gibi somut olmayan kültürel miras kapsamındaki seyirlik sanatlarını da başarılı bir şekilde icra ediyor.

İzleyiciler Hem İlgi Gösterdi Hem Korktu

Vatandaşların ilgisini çeken sirkte, önceki gün 5 metre boyunda, 80 kilo ağırlığındaki dev piton yılanının sahneye çıkarılması korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Dev yılanın ilk olarak sahneye çıkarılmasıyla bazı izleyiciler çığlık çığlığa kalırken, belki de hayatlarında ilk kez gördükleri bu büyüklükteki dev yılanlı, "Şahmaran Gösterisi"ni Diyarbakırlılar ilgi ve korku altında izledi.

Gösteride seyirciler arasında cesaretini toplayan genç kızlar yılanlı şova dahil oldu. Sirk yetkilileri, Ramazan ayı boyunca Diyarbakır'da gösterilerinin süreceğini ifade etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 5 Metre 80 Kiloluk Dev Piton Yılanı Diyarbakırlıları Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement