5. Osb Doğalgaza Kavuştu - Son Dakika
Yerel

5. Osb Doğalgaza Kavuştu

Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olan Gaziantep OSB’de yatırımlar her geçen gün devam ediyor.

05.07.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi olan Gaziantep OSB'de yatırımlar her geçen gün devam ediyor. Geçtiğimiz yıl arsa tahsisinin yapıldığı 5.Organize Sanayi Bölgesinin doğalgaz alt yapısı tamamlanarak sanayicilerin hizmetine sunuldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, "26 Temmuz 2014 yılında ihalesini yaparak, 25 Eylül 2014 yılında sözleşmesini imzaladığımız 5. Bölge doğalgaz şebekesi altyapı çalışmasını tamamladık. Sanayicilerimize en iyi hizmeti vermek için gecemizi gündüzümüze katarak 5. Organize Sanayi Bölgemizi doğalgaza kavuşturduk" dedi.

5. Bölge ile Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi alanına ulaştıklarını ifade eden Başkan Nakıboğlu, "Gaziantep sanayisi her yerde parmak ile gösteriliyor. Bizler de sanayicilerimizin daha iyi şartlarda daha kaliteli üretim yapmaları için çalışıyoruz. 5. Bölge arsa tahsisinin hemen ardından yatırım yapmak için altyapı çalışmalarının tamamlanmasını bile beklemeden inşaat çalışmalarına başlayan 100' den fazla sanayicilerimizin beklentilerini göz önünde bulundurarak mevcut altyapı çalışmalarımızı sözleşme tarihinden evvel tamamladık. 5 milyon dolar harcadığımız doğalgaz alt yapı çalışmasında 15 adet bölge istasyonu yaptık. Şubat ayında kısmı geçici kabulü yapılarak, gaz arzı sağlanan 5. Bölgemiz de Haziran 2015 itibarı ile bütün sanayicilerimiz doğalgaz kullanımına başlayabilecek" ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK OSB'SİYİZ"

5. bölgede 100 den fazla yatırımcının inşaat çalışmalarını bitirip, makina montaj çalışmalarına başladığını dile getiren Nakıboğlu, 60 firmanın da üretim aşamasına geçtiğini kaydetti. Şu anda OSB'de aktif olarak aralarında Türkiye'deki lider birçok markanın da olduğu 850 firmanın faaliyet gösterdiğini belirten Başkan Nakıboğlu, "130 binin üzerinde çalışanımız ile her geçen gün büyümeye devam ediyoruz. 5. Bölge ile birlikte Türkiye' nin en büyük organize sanayi bölgesi haline geldik" diye konuştu.

"3 OSB DAHA BÜNYEMİZE KATILACAK"

Nakıboğlu, Gaziantep'in ekonomideki hedeflerini sürekli geliştiren girişimcilik ruhuna sahip iş adamlarıyla dolu olduğunu ifade etti. Buna bağlı olarak büyümenin ve gelişmenin kaçınılmaz olduğunu aktaran Başkan Nakıboğlu, şunları kaydetti:

"Allah izin verirse havaalanı yolundaki eski sanayi sitesi de OSB olacak. Ayrıca 'Besi OSB' projemiz ve Polateli gibi oldukça büyük OSB çalışmamız da devam ediyor. 3 OSB daha yolda. Sadece Polateli OSB'nin büyüklüğü yaklaşık 20 milyon metrekare olacak Bunları da faaliyete geçirdiğimizde açık ara farkla yine lider olacağız." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement