5. Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Şenliği - Son Dakika
Yerel

5. Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Şenliği

Menteşe ilçesine bağlı Yerkesik Mahallesi'nde 5. Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Şenliği düzenlendi.

30.05.2015 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menteşe ilçesine bağlı Yerkesik Mahallesi'nde 5. Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Şenliği düzenlendi.

Yerkesik İlköğretim Okulu bahçesindeki şenlikte çocuklar, unutulmaya yüz tutan "çember çevirme, seksek, dokuz taş, bilye, aç kapıyı bezirgan başı, ip atlama, beş taş, çelik çomak, dama, aşık "gibi otantik oyunları oynadı. Şenlik kapsamında, zihin ve beden gelişimini artıran el ürünü oyuncaklar da sergilendi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Alay Komutanı Halil Çelik ve protokol üyeleri de çocukların çember çevirme oyununa katıldı.

Şenlikte tahta arabalara binen çocuklar, birbirlerini iterek gönüllerince eğlendi.

Unutulmaya yüz tutmuş oyunlar hatırlandı

Vali Amir Çiçek, çocukluğunda oyuncak satan iş yerleri olmadığını, bu nedenle kendi oyuncaklarını yaptıklarını anlattı. Çiçek, çocukların kendi oyuncaklarını yapmalarının, üretme, sahiplenme ve aidiyet duygularını geliştirdiğini ifade etti.

Çocukların son dönemde teknolojiye mahkum olduklarına işaret eden Çiçek, şöyle konuştu:

"Evlerine gittiğimiz zaman anne-babalar odasının bir tarafını elektronik oyuncaklarla dolduruyor. Biz eskiden kavak ve ceviz ağaçlarından sipsi üretirdik birbirimize gösterir 'Bak bir şey yaptım ne kadar güzel' derdik. Anne babalara seslenmek istiyorum:  Çocuklarınızı elektronik oyuncaklara alıştırmayın. Onların doğadaki malzemeleri kullanarak bir şeyler yapmasına fırsat verin."

"Çocuklar hayal güçlerini ortaya koyacak"

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi ve Metinbilim Enstitüsü Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümral Deveci de iki gün sürecek şenlikte el yapımı basit oyuncakların sergileneceğini ve çocuklar tarafından kullanılacağını söyledi.

Çocukların birlikte topluluklar oluşturarak, o topluluk içinde kendilerine bir takım roller biçmelerini sağlamak istediklerine değinen Deveci, "Bu çerçevede hayal güçlerini ortaya koyarak oyun ve oyuncaklar geliştirmelerini sağlıyoruz. Buraya Muğla ve yakındaki köy okullarından gelen öğrenciler gönüllerince eğlenme imkanı buluyor" dedi.

Şenlik, yarın sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 5. Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement