5 Soruda Nurol Life - Son Dakika
Emlak

5 Soruda Nurol Life

5 Soruda Nurol Life

Nurol GYO'nun son projesi Nurol Life'ta metrekare 2800 dolardan başlıyor.

14.03.2014 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aslantepe'de yükselen ve farklılıklarına dikkat çeken Nurol Life'ı, Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç'tan öğrendik. Kendisi de Mimar olan Musa Aykaç, 3 seneyi aşkın süredir Nurol GYO bünyesinde çalışmaya devam ediyor. Musa Aykaç, lokasyonuyla ve residence özellikleriyle dikkat çeken Nurol Life ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Bengü Öner: Nurol Life'ın diğer projelerden farkı ne?

Musa Aykaç: Gerçek anlamda ve üst kondisyonlarda residence yaptık demem doğru olur. Birçok projeden ayrışan özellikleri var evet. 4 metre tavan yüksekliği olsun, geleneksel mimariyi yüksek yapıya uyarlamamız olsun, devasa lobiler… Bunların bazıları birçok projede olabilir. Ama biz bunların hepsiyle gerçek anlamda, olması gerektiği gibi bir residence yaptık. Çünkü maalesef 4 katlı apartmanlara bile residence denir oldu. Ancak mevzuatta bile residence için atfedilmiş fonksiyonlar söz konusu.

En üst düzey kondisyon, 4 metre tavan yüksekliği, çünkü bu yükseklik ekstra bir satılabilir alan değil. Kule kısmı 50 katlı. Tavan yüksekliğine sadece demir- çimento olarak bakmak çok yanlış olur. Yine metreküp büyüyeceği için iklimlendirme kondisyonlarının ve bunları sağlayan cihazların yatırım maliyetlerinin büyümesi gibi sonuçlar doğuruyor. Ama biz dedik ki bu 4 metre tavan yüksekliği hem konfor hem de sağlık açısından olmazsa olmazların başında geliyor. Nurol Life'ta ofislerimizi de 4,25 metre yaptık.

Yüksek yapılarda en büyük problemlerden biri olan asansör bekleme sorunu için de asansör adedini hoyratça kullandık ve 27 tane asansör yerleştirdik.

Tasarıma gerçekten çok önem verdik. Yüksek yapıda yapılması tercih edilmeyen, açılabilir camları kullandık.

252 metre yüksekliğinde olan Nurol Life'ta geleneksel mimariyi kullanarak, taş cephe ile dizayn ettik.

1000'in üzerinde otopark alanı vb diğer tüm özellikleriyle içinde 502 adet residence dairenin bulunduğu gerçek bir residence yaptık.

Bengü Öner: Projenin özellikleri neler? Daire seçenekleri, teslim tarihi ve sosyal olanaklardan bahsedersek?

Musa Aykaç: Nurol Life'ta dairelerin %91 1+1 ve 2+1'lerden oluşmakta. 12 adet 1+0 dairemiz var. Toplamda 50 civarında da 3+1, 3,5+1 ve 4+1'ler var. Nurol Life takriben 33 ay sonra teslim edilecek. Yani 2017 yılının ilk çeyreğini işaret ediyor. Sosyal olanakları ise, sosyal yaşam gerçekten eşdeğer binalar arasında ön plana çıkıyor. Çünkü kendi içinde de kaynaşabilen bir yapı yaratmak istedik. Bunun için içerisinde bir barbekü alanı, açık- kapalı havuz, spa, fitness gibi donatılar ve bir takım rezerv alanlar ayırdık. Gelen istekler doğrultusunda gerçekleştirilecek fonksiyonlar olabilecek.

Bengü Öner: Lokasyon neresi? Ulaşım imkânları nasıl olacak?

Musa Aykaç: Lokasyon, önümüzdeki 10 yılda İstanbul'da çok sağlıklı değerlenecek yerlerden biri. Bölgede Vadistanbul, Skyland gibi büyük projeler olacak. Bu da bölgenin değişimine sinerji ve hız katacaktır.

Kağıthane Deresi'nin ıslahıyla, modern bir dere olarak karşımıza çıkacak ve İstanbul'un rekreasyon alanlarından biri olacak. Yenikapı- Hacıosman metro hattı da önümüzden geçecek. Bizim binamızın arka çıkışında hali hazırda metro hattıyla giriş yapılabilecek.

Mecidiyeköy- Mahmutbey metro hattı da yapıldığında yine Nurol Life'ın önünden geçiyor olacak. Yani Cendere toplu ulaşım açısından da çok değerli bir hale gelmiş olacak. Bu denli Maslak'a da yakın olmasıyla, şehrin bu kadar içinde olmasıyla birlikte direkt şehrin merkezi konumunda olacak.

Bengü Öner: Fiyatlar ne kadar?

Musa Aykaç: Metrekare birim fiyatımız 2800 dolar. KDV'nin yüzde 1 olması da çok büyük bir avantaj. Ofisleri henüz satışa çıkmadık. Belki kira olarak değerlendirme durumu da olabilir.

Bengü Öner: Nurol Life'la ilgili son sorum yatırımcının kazancı ne olacak?

Musa Aykaç: Benim kişisel varsayımım olacak. Biraz önce saydığım tüm dinamikler hayata geçtiğinde, bölge de gelişimini tamamladığında çok doğaldır ki 2800- 3000 dolar hayal olacak. Çok daha yüksek bedellerle satın almış olurlar.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Emlak 5 Soruda Nurol Life - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement